
Gilde endrer populære produkter: Mindre prosessert skinke og pølser
3 dager siden siste oppdatering
2 min lesetid
3 dager siden siste oppdatering
2 min lesetid
Gilde lanserer mindre prosesserte varianter av populære produkter som kokt skinke og pølser, som et direkte svar på den voksende debatten om ultraprosessert mat. Denne satsingen reduserer ingrediensantallet med opptil 30 prosent og fjerner spesifikke tilsetningsstoffer for å møte forbrukernes helsefokus.
Gilde introduserer nå mindre prosesserte utgaver av flere populære produkter, inkludert kokt skinke, grillpølser og kjøttpølser, som en direkte respons på den pågående debatten om ultraprosessert mat. Ifølge Thor Steinhovden, kommunikasjonssjef i Oda, er fokuset på renere varer med færre tilsetninger en betydelig trend i dagligvarebransjen. Guro Waage, fagsjef for ernæring i Nortura, forklarer at satsingen er motivert av ønsket om å fremheve gode råvarer og lytte til forbrukernes økende interesse for denne typen produkter.
De nye variantene inneholder opptil 30 prosent færre ingredienser enn originalene, og spesifikke tilsetningsstoffer som stabilisator og dekstrose, klassifisert som ultraprosesserte, er fjernet. Dette endrer produktenes klassifisering fra ultraprosessert til prosessert under NOVA-systemet. Gilde planlegger ikke å fjerne de originale produktene fra markedet, men ser de nye som et supplement.
Tidligere har Gilde lansert lignende produkter som «Slakterens beste kjøttboller» og ferdigmatseriene «Det gode maaltid» og «Bra mat til familien». Marthine Haugen Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, uttaler at produksjon av mindre prosesserte varer kan medføre økte kostnader, men at butikkjedene fastsetter utsalgsprisene. Fremtidige endringer kan også påvirke produkter som Stjernebacon, spesielt med tanke på et kommende forbud mot røykaroma.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!