
Kjemiker kritiserer bakerikjeder for manglende innholdsinformasjon
1 måned siden siste oppdatering
3 min lesetid
1 måned siden siste oppdatering
3 min lesetid
Kjemiker Alexander Sandtorv kritiserer norske bakerikjeder for manglende tilgjengelighet av innholdsinformasjon på nett. Han er sjokkert over funnene og mener det gjør det vanskelig for forbrukere å vite hva de spiser.
Kjemiker Alexander Sandtorv kritiserer flere norske bakerikjeder og kiosker for å gjøre det nærmest umulig å finne innholdsfortegnelse og næringsinnhold for bakverkene deres på nett. Etter å ha undersøkt ti utsalgssteder, fant han at kun Godt Brød og Baker Hansen hadde denne informasjonen offentlig tilgjengelig.
Sandtorv tok deretter direkte kontakt med Kanelsnurren, Narvesen, Bake Me Up og Backstube, men fikk ingen respons fra de to sistnevnte. Han mener mangelen på informasjon er frustrerende for forbrukere med spesielle behov og antyder at kjedene prøver å skjule noe.
Sandtorv reagerer også på det høye innholdet av tilsetningsstoffer i mange produkter, spesielt fra Narvesen og Baker Hansen, og mener kjedene presenterer seg som mer tradisjonelle enn de er. Ernæringsrådgiver Karoline Steenbuch støtter kravet om lettere tilgang til informasjon, men understreker at Mattilsynet godkjenner alle tilsetningsstoffer, og at de ikke utgjør en helserisiko i et ellers sunt kosthold.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!