Helsedirektoratet avviser «ultraprosessert»-begrepet i kostråd
3 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
Helsedirektoratet mener begrepet «ultraprosessert» mat skaper mer forvirring enn opplysning og er uegnet for kostråd. Dette til tross for økende offentlig bekymring og et nylig nedstemt forslag i Stortinget om egen merkeordning.
Helsedirektoratet, ved divisjonsdirektør Linda Granlund, mener begrepet «ultraprosessert» mat er uegnet for kostråd da det skaper frykt og forvirring. De anbefaler å fokusere på næringsinnhold som sukker, salt og fett, slik dagens kostråd allerede gjør.
Til tross for at en Matprat-undersøkelse viser at sju av ti nordmenn er bekymret for ultraprosessert mat og ønsker tydeligere veiledning, ble et forslag om en offentlig merkeordning nylig nedstemt i Stortinget. Ernæringsbiolog Marit Kolby støtter en slik merking, mens Verdens helseorganisasjon jobber med en ny klassifisering.
Helsedirektoratet oppfordrer folk til å følge de eksisterende kostrådene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!