
Helsedirektoratet vil ikke bruke «ultraprosessert mat» i kostrådene
3 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
Debatten om ultraprosessert mat fortsetter, og Helsedirektoratet fastholder at begrepet ikke egner seg i deres offisielle kostråd. Til tross for økende bekymring i befolkningen og nye forskningsfunn, mener direktoratet dagens råd er tilstrekkelige.
Helsedirektoratet velger å ikke inkludere begrepet «ultraprosessert mat» i sine kostråd, til tross for økende offentlig bekymring og forskning som peker på helserisiko. Divisjonsdirektør Linda Granlund forklarer at begrepet alene ikke er en god nok indikator på om mat er sunn eller usunn, og at de heller fokuserer på næringsinnhold som sukker, salt og fett.
En fersk undersøkelse fra Matprat viser at sju av ti nordmenn er bekymret for ultraprosessert mat.
Et forslag om en egen merkeordning ble nylig nedstemt i Stortinget, selv om ernæringsbiolog Marit Kolby og flere partier støttet det.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!