
NRK
Tine Frya ansetter 17 nye: Øker cottage cheese-produksjonen
Tine Frya utvider produksjonen av cottage cheese og ansetter 17 nye medarbeidere for å møte den rekordhøye etterspørselen. Den økte populariteten har ført til døgnkontinuerlig drift, og selskapet ser en varig endring i forbrukernes kostholdsvaner.
2 dager siden
2 min lesetid
Kort oppsummert
- Tine Frya ansetter 17 nye medarbeidere og investerer 25 millioner kroner for å møte den økte etterspørselen etter cottage cheese.
Nordmenns store forbruk av cottage cheese har ført til at Tine Frya, meieriet som står for all Tines cottage cheese-produksjon, nå utvider driften betydelig. Anleggssjef Sigrid Svanborg, som tidligere forventet nedbemanning, kan nå ansette 17 nye medarbeidere.
Dette kommer etter en investering på 25 millioner kroner i 2024. Produksjonen vil økes fra seks til syv dager i uken, med døgnkontinuerlig drift, for å dekke etterspørselen som har økt med 76 prosent de siste to årene.
Tine Morken, ny produksjonsleder, fremhever viktigheten av arbeidsplassen for regionen. Ernæringsfysiolog Ingrid Vik Larsen ser positivt på trenden, da cottage cheese er en god kilde til protein og viktige næringsstoffer.
Sigrid Svanborg
Tine Morken
Ingrid Vik Larsen
Tine Frya
Tine
Stavanger universitetssykehus
Altiusklinikken
Helsedirektoratet
Frya
Ringebu
Stavanger
Hamar