
Nettavisen
Kjøttdiett lindret plager for Nina: Matprat anbefaler rødt kjøtt
Nina Reynisdottir har opplevd betydelig helseforbedring etter å ha gått over til en ren kjøttdiett. Samtidig fremhever Matprat viktigheten av rødt kjøtt for å bekjempe utbredt jernmangel, spesielt blant unge kvinner.
7 dager siden
3 min lesetid
Kort oppsummert
- Nina Reynisdottir (29) hevder en 15 måneder lang diett med kun rødt kjøtt og egg har fjernet leddsmerter, vektoppgang, depresjon og fertilitetsproblemer.
Nina Reynisdottir (29) har i 15 måneder fulgt en «carnivore»-diett bestående av kun rødt kjøtt og egg. Hun hevder dietten har eliminert leddsmerter, vektoppgang, depresjon og fertilitetsproblemer, som hun tidligere opplevde etter vegetarisk og normalt norsk kosthold. Blodprøver viser at hennes jernnivåer har økt betydelig på dietten.
Matprat, opplysningskontoret for egg og kjøtt, understreker at over halvparten av kvinner i fruktbar alder og mange ungdomsjenter sliter med jernmangel, et folkehelseproblem. Ernæringsrådgiver Eilin Lundekvam By fremhever rødt kjøtt som en effektiv jernkilde på grunn av hemjern og «kjøttfaktoren», som forbedrer jernopptaket.
Hun advarer mot at redusert kjøttforbruk kan forverre jernmangelen, selv om et variert kosthold med grovt og grønt også bidrar. Kostrådene anbefaler maks 350 gram rødt kjøtt per uke.
Nina Reynisdottir
Eilin Lundekvam By
Mikhaila Peterson
Matprat
Nationen