

En undersøkelse av makrell i tomat viser store forskjeller i innhold og grad av prosessering. Noen varianter inneholder over 70% fisk, mens andre er ultraprosesserte med tilsetningsstoffer som fortykningsmidler.
Disse tilsetningsstoffene kan påvirke tarmfloraen, ifølge forskning. Stabburets tube- og porsjonsvarianter inneholder minst fisk og er ultraprosesserte.
Appen Trygg Mat hjelper forbrukere å identifisere ultraprosessert mat. En klinisk ernæringsfysiolog understreker at ultraprosessert mat kan inngå i et sunt kosthold, men at et variert kosthold er viktigst.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
TV2
23 dager siden
Nettavisen
5 måneder siden
TV2
4 måneder siden
TV2
21 timer siden
Dagbladet
5 dager siden
VG
5 måneder siden
TV2
11 dager siden
Dagbladet
1 måned siden
Dagbladet
4 måneder siden
Nettavisen
1 måned siden
Nettavisen
4 måneder siden
Nettavisen
11 dager siden
TV2
1 måned siden
Dagbladet