Nyhetssaker
Nettavisen nyheter: Makrell i tomat: Store forskjeller i fiskeinnhold og tilsetningsstoffer
Artikkel

Makrell i tomat: Store forskjeller i fiskeinnhold og tilsetningsstoffer

4 måneder siden siste oppdatering

5 min lesetid

Nettavisen logo

Kort oppsummert

  • Makrell i tomat-produkter varierer betydelig i fiskeinnhold og bruk av tilsetningsstoffer.

Sammendrag

En undersøkelse av makrell i tomat viser store forskjeller i innhold og grad av prosessering. Noen varianter inneholder over 70% fisk, mens andre er ultraprosesserte med tilsetningsstoffer som fortykningsmidler.

Disse tilsetningsstoffene kan påvirke tarmfloraen, ifølge forskning. Stabburets tube- og porsjonsvarianter inneholder minst fisk og er ultraprosesserte.

Appen Trygg Mat hjelper forbrukere å identifisere ultraprosessert mat. En klinisk ernæringsfysiolog understreker at ultraprosessert mat kan inngå i et sunt kosthold, men at et variert kosthold er viktigst.

Kontekst