
Studie: Lite bearbeidet kjøtt øker demensrisiko
7 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
7 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
En omfattende studie fra Harvard-universitetet viser at selv små mengder bearbeidet rødt kjøtt, som bacon, kan øke risikoen for demens. Forskere fulgte over 133 000 helsearbeidere i opptil 43 år og fant at de som spiste en kvart porsjon eller mer bearbeidet rødt kjøtt daglig hadde 13 prosent høyere risiko for å utvikle demens.
Studien viste også at regelmessig inntak av rødt kjøtt kan føre til raskere aldring av hjernen. Det er imidlertid gode nyheter: Å erstatte bearbeidet rødt kjøtt med sunnere alternativer som nøtter, belgfrukter eller fisk kan redusere risikoen for demens betydelig.
Studien er bemerkelsesverdig på grunn av sitt store omfang.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!