
Chili får folk til å spise mindre i ny studie
En fersk studie fra Penn State University indikerer at å tilsette chili i maten kan redusere matinntaket. Funnene viser at sterk mat får folk til å spise saktere og dermed mindre, uten at smaken forringes.
1 måned siden siste oppdatering
2 min lesetid
Kort oppsummert
- En studie fra Penn State University viser at chili i maten kan redusere matinntaket.
Sammendrag
En fersk studie fra Penn State University viser at å gjøre maten sterkere med chili kan føre til at man spiser mindre og saktere. I tre eksperimenter fikk deltakere servert milde eller sterke versjoner av lunsjretter som chili con carne og chicken tikka masala. Resultatene viste at de som spiste den sterkere maten, inntok 11-18 prosent mindre mat og brukte lengre tid på måltidet, uten at de likte maten dårligere.
Professor John Hayes forklarer at den brennende følelsen fikk testpersonene til å ta færre biter per minutt. Forskerne advarer likevel mot å trekke for bastante konklusjoner, da studien kun målte effekten under én lunsj.
Hovedforfatter Paige Cunningham understreker at chili kan være et verktøy for mer bevisst spising, men ikke en slankekur i seg selv. Studien omfattet 130 voksne, og fremtidig forskning vil undersøke langtidseffekter.
Nøkkelentiteter
John Hayes
Paige Cunningham
Penn State University
Food Quality and Preference