Nyhetssaker
Dagbladet nyheter: Chili får folk til å spise mindre i ny studie
Artikkel

Chili får folk til å spise mindre i ny studie

En fersk studie fra Penn State University indikerer at å tilsette chili i maten kan redusere matinntaket. Funnene viser at sterk mat får folk til å spise saktere og dermed mindre, uten at smaken forringes.

1 måned siden siste oppdatering

2 min lesetid

Dagbladet logo

Kort oppsummert

  • En studie fra Penn State University viser at chili i maten kan redusere matinntaket.

Sammendrag

En fersk studie fra Penn State University viser at å gjøre maten sterkere med chili kan føre til at man spiser mindre og saktere. I tre eksperimenter fikk deltakere servert milde eller sterke versjoner av lunsjretter som chili con carne og chicken tikka masala. Resultatene viste at de som spiste den sterkere maten, inntok 11-18 prosent mindre mat og brukte lengre tid på måltidet, uten at de likte maten dårligere.

Professor John Hayes forklarer at den brennende følelsen fikk testpersonene til å ta færre biter per minutt. Forskerne advarer likevel mot å trekke for bastante konklusjoner, da studien kun målte effekten under én lunsj.

Hovedforfatter Paige Cunningham understreker at chili kan være et verktøy for mer bevisst spising, men ikke en slankekur i seg selv. Studien omfattet 130 voksne, og fremtidig forskning vil undersøke langtidseffekter.

Nøkkelentiteter

John Hayes

Paige Cunningham

Penn State University

Food Quality and Preference