Nyhetssaker
NRK nyheter: KI-kosthold gav Gukild «karbosmell» før skirenn
Artikkel

KI-kosthold gav Gukild «karbosmell» før skirenn

5 måneder siden siste oppdatering

3 min lesetid

NRK logo

Kort oppsummert

  • Emil Gukild brukte KI for å optimalisere kostholdet før skirenn, men opplevde at store mengder karbohydrater førte til ubehag og dårligere resultater.

Sammendrag

Emil Gukild eksperimenterte med KI-styrt kosthold i oppladningen til skirenn, men erfarte at det resulterte i negative konsekvenser. KI anbefalte et svært karbohydratrikt kosthold med mye godteri og ris, noe som førte til at han følte seg uvel og presterte dårlig under konkurranser.

Under Montebellorennet ble han passert av over hundre løpere. Anders Aukland forteller om en lignende historie der hans bror Jørgen spiste 18 poteter kvelden før Vasaloppet og måtte bryte rennet.

Aukland anbefaler å redusere fiber og øke karbohydratinntaket de siste dagene før konkurranser, men understreker viktigheten av å ikke overdrive.

Kontekst