Matinfluenser Kristoffer Gregersen kritiserer «Rett i koppen» for å inneholde store mengder maltodekstrin, mens innholdet av grønnsaker er lavt. Gregersen kaller det «maltodekstrinsuppe».
Ernæringsbiolog Marit Kolby mener økt bruk av slike stoffer i ultraprosessert mat kan skade tarmhelsen. Mattilsynet anser maltodekstrin som en trygg ingrediens og foretar ingen risikovurdering.
Orkla forsvarer bruken av maltodekstrin, og sier det er nødvendig for at pulveret skal løse seg opp i vann uten koking. Orkla avviser at de bruker maltodekstrin for å spare penger.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
5 måneder siden
TV2
3 måneder siden
NRK
1 måned siden
Dagbladet
23 dager siden
Nettavisen
3 måneder siden
Nettavisen
3 måneder siden
Nettavisen
3 måneder siden
VG
2 måneder siden
Dagbladet
5 dager siden
VG
11 dager siden
TV2
22 dager siden
Nettavisen
2 måneder siden
NRK
3 måneder siden
VG
1 måned siden
TV2
3 måneder siden
TV2