
Kokk og ekspert kritiserer Q-meierienes proteinmelk
4 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
4 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
En kokk og en ernæringsekspert kritiserer Q-meierienes nye proteinmelk. De mener produktet er unødvendig prosessert og villedende.
Artikkelen handler om kritikken mot Q-meierienes nye proteinmelk. Kokk Kevin Benjamin Sørfjell reagerer på produktets innhold etter å ha brukt appen «Trygg mat» og mener det er ultraprosessert med unødvendige tilsetningsstoffer og søtning. Han kritiserer også at melken produseres i Østerrike og ikke i Norge.
Evelina Svensson høyskolelektor i ernæring støtter kritikken og kaller proteinmelk unødvendig for de fleste. Hun peker på at tilsetningsstoffer kan forstyrre tarmfloraen og at fokus bør være på helhetlig kosthold med naturlige råvarer. En annen ekspert Unni Vada Coldevin forsvarer bruken av stabilisator for holdbarhet.
Q-sjef Kristine Aasheim forklarer at produksjon i Østerrike skyldes mangel på nødvendig teknologi i Norge for lang holdbarhet og redusert matsvinn. Hun sier produktet er populært og selger langt over forventning.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!