
Q-meieriene kritiseres: Proteinmelk produseres i Østerrike
3 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
3 min lesetid
Q-meieriene møter kritikk for sin proteinmelk som produseres i Østerrike, til tross for at den selges sammen med norske produkter. Dette har utløst en debatt om merking og forbrukertillit, med beskyldninger om villedende praksis fra en fylkestingsrepresentant.
Dordi Lerum, fylkestingsrepresentant for Senterpartiet, kritiserer Q-meieriene for å produsere sin proteinmelk med sjokoladesmak i Østerrike, til tross for at den selges sammen med norsk melk i butikkhyllene. Hun mener den lille skriften om opprinnelsesland er villedende og svekker tilliten, og kaller det «lureri».
Q-sjef Kristine Aasheim avviser kritikken og hevder merkingen er tydelig og standard i Norge. Hun forklarer at 98 prosent av Qs produksjon er i Norge, men at proteinmelken produseres i Østerrike fordi Q mangler nødvendig teknologi for lang holdbarhet, og Tine har nektet leieproduksjon.
Aasheim inviterer Lerum til meieriet for dialog. Tine understreker at de prioriterer egen produksjon av norske råvarer og ikke har kapasitet for konkurrenter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!