Norge fikk to nye Michelin-stjerner: Danmark fortsatt best
Norge har fått to nye Michelin-stjerner, begge tildelt restauranter i Bergen, under årets nordiske seremoni. Til tross for Norges fremgang, bekrefter utdelingen at Danmark fortsatt innehar den kulinariske topposisjonen i Norden.
1 måned siden siste oppdatering
2 min lesetid
Kort oppsummert
- Norge mottok to nye Michelin-stjerner, tildelt restaurantene Omakase og Gaptrast i Bergen.
Sammendrag
Under Michelin-seremonien for Norden i Odsherred, Danmark, mottok Norge to nye Michelin-stjerner, begge til restauranter i Bergen: Omakase og Gaptrast. De etablerte trestjernersrestaurantene Maaemo i Oslo og Re-Naa i Stavanger beholdt sine utmerkelser.
Til sammen har Norge nå 27 Michelin-stjerner fordelt på 22 restauranter. Den internasjonale direktøren for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec, fremhevet det høye nivået i Norden.
Imidlertid viser tallene at Danmark fortsatt er kulinarisk overlegent med 52 stjerner fordelt på 38 restauranter, inkludert tre av Nordens seks trestjernersrestauranter. Færøyene fikk også sin første tostjernersrestaurant, Paz, mens Udtryk mottok en stjerne kun fem uker etter åpning.
Nøkkelentiteter
Svenn Erik Renaa
Gwendal Poullennec
Sergey Pak
Poul Andriaz Ziska
Edward Lee
Michelin-guiden
Maaemo
Re-Naa
Omakase
Gaptrast
Paz
Udtryk
Koks
Danmark
Norge
Bergen
Odsherred
Stavanger
Oslo
Færøyene
Torshavn
Finland
Island
Sverige