
To bergensrestauranter får Michelin-stjerne
To restauranter i Bergen har nylig blitt tildelt hver sin Michelin-stjerne under presentasjonen av den nordiske guiden i København. Denne anerkjennelsen løfter Bergens posisjon som matby og forventes å tiltrekke seg flere besøkende.
Kort oppsummert
- To nye norske restauranter, Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, har mottatt Michelin-stjerner.
Under presentasjonen av den nye nordiske Michelin-guiden i København, ble det klart at Norge får to nye restauranter med Michelin-stjerne. Begge de anerkjente spisestedene, Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, ligger i Bergen.
Brødrene Vladimir og Sergey Pak står bak Omakase, mens stjernekokk Kristian Vangen og gründer Øystein Ellingsen er drivkreftene bak Gaptrast. Med disse to nye tilskuddene har Bergen nå totalt tre restauranter med Michelin-stjerne, da Lysverket fikk sin stjerne i 2022.
Restaurantsjef Kornelia Plociennik ved Gaptrast uttrykker stor glede over anerkjennelsen og håper stjernen vil bidra til å tiltrekke seg flere turister og besøkende til byen.
Sergey Pak
Vladimir Pak
Kristian Vangen
Øystein Ellingsen
Kornelia Plociennik
Omakase by Sergey Pak
Gaptrast
Lysverket
Michelin-guiden
Bergen
København
Norge
Sverige
Danmark
Finland