
To bergensrestauranter får Michelin-stjerne
3 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
To restauranter i Bergen har nylig blitt tildelt hver sin Michelin-stjerne under presentasjonen av den nordiske guiden i København. Denne anerkjennelsen løfter Bergens posisjon som matby og forventes å tiltrekke seg flere besøkende.
Under presentasjonen av den nye nordiske Michelin-guiden i København, ble det klart at Norge får to nye restauranter med Michelin-stjerne. Begge de anerkjente spisestedene, Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, ligger i Bergen.
Brødrene Vladimir og Sergey Pak står bak Omakase, mens stjernekokk Kristian Vangen og gründer Øystein Ellingsen er drivkreftene bak Gaptrast. Med disse to nye tilskuddene har Bergen nå totalt tre restauranter med Michelin-stjerne, da Lysverket fikk sin stjerne i 2022.
Restaurantsjef Kornelia Plociennik ved Gaptrast uttrykker stor glede over anerkjennelsen og håper stjernen vil bidra til å tiltrekke seg flere turister og besøkende til byen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!