Nyhetssaker
To bergensrestauranter får Michelin-stjerne

To bergensrestauranter får Michelin-stjerne

NRK logo

To restauranter i Bergen har nylig blitt tildelt hver sin Michelin-stjerne under presentasjonen av den nordiske guiden i København. Denne anerkjennelsen løfter Bergens posisjon som matby og forventes å tiltrekke seg flere besøkende.

Kort oppsummert

  • To nye norske restauranter, Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, har mottatt Michelin-stjerner.

Under presentasjonen av den nye nordiske Michelin-guiden i København, ble det klart at Norge får to nye restauranter med Michelin-stjerne. Begge de anerkjente spisestedene, Omakase by Sergey Pak og Gaptrast, ligger i Bergen.

Brødrene Vladimir og Sergey Pak står bak Omakase, mens stjernekokk Kristian Vangen og gründer Øystein Ellingsen er drivkreftene bak Gaptrast. Med disse to nye tilskuddene har Bergen nå totalt tre restauranter med Michelin-stjerne, da Lysverket fikk sin stjerne i 2022.

Restaurantsjef Kornelia Plociennik ved Gaptrast uttrykker stor glede over anerkjennelsen og håper stjernen vil bidra til å tiltrekke seg flere turister og besøkende til byen.

Sergey Pak

Vladimir Pak

Kristian Vangen

Øystein Ellingsen

Kornelia Plociennik

Omakase by Sergey Pak

Gaptrast

Lysverket

Michelin-guiden

Bergen

København

Norge

Sverige

Danmark

Finland