
Smaksturisme: Unike matopplevelser trekker reisende verden over
Smaksturisme er en voksende trend der matopplevelser blir hovedmålet for reisen, eksemplifisert av nordmannen Knut Magne Kolstadbråten som dro til Peru for å spise middag. Fenomenet er ikke begrenset til eksotiske destinasjoner, da også restauranter i Norge tiltrekker seg internasjonale gjester som planlegger ferien rundt kulinariske høydepunkter.
Kort oppsummert
- Knut Magne Kolstadbråten reiste til Peru for å spise på verdens beste restauranter, Central og Maido, som en del av sin lidenskap for unike matopplevelser.
Knut Magne Kolstadbråten reiste til Peru for å spise på verdens beste restauranter, Central og Maido, som en del av sin lidenskap for unike matopplevelser. Han har besøkt spisesteder med nesten 50 Michelin-stjerner.
Denne trenden med å reise langt for mat bekreftes av Annika Madsen, sjefkokk på Iris i Hardangerfjorden, som tar imot gjester fra hele verden. Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv understreker at 57 prosent av reisende vektlegger mattilbudet ved valg av reisemål.
Maten fungerer ofte som et utgangspunkt for bredere reiseopplevelser, som Kolstadbråten erfarte med Inka-stien og Cuzco i Peru.
Knut Magne Kolstadbråten
Annika Madsen
Kristin Krohn Devold
Central
Maido
Iris
NHO Reiseliv
Peru
Lima
Hardangerfjorden
Japan
Kina