To Bergensrestauranter tildelt sin første Michelin-stjerne
To restauranter i Bergen, Gaptrast og Omakase by Sergey Pak, har blitt tildelt sin første Michelin-stjerne under årets seremoni i Danmark. Dette markerer en betydelig anerkjennelse for byens kulinariske scene og øker antallet Michelin-restauranter i Bergen til tre.
1 måned siden siste oppdatering
2 min lesetid
Kort oppsummert
- Bergensrestaurantene Gaptrast og Omakase by Sergey Pak har begge mottatt sin første Michelin-stjerne.
Sammendrag
To Bergensrestauranter, Gaptrast og Omakase by Sergey Pak, har mottatt sin første Michelin-stjerne under den årlige seremonien i Danmark. Utmerkelsene ble delt ut i Anneberg Kulturpark i Odsherred, hvor Kristian Vangen fra Gaptrast uttrykte stor glede og takknemlighet for teamets harde arbeid.
Med disse nye stjernene har Bergen nå totalt tre spisesteder omtalt i den prestisjetunge Michelin-guiden. Fra før hadde 20 norske restauranter Michelin-stjerner, og alle disse beholder sine utmerkelser i 2025-guiden.
Daglig leder Kornelia Plociennik ved Gaptrast fremhever stjernens potensielle positive innvirkning på byens attraktivitet for tilreisende og forretningsfolk.
Kontekst
Kristian Vangen
Kornelia Plociennik
Gaptrast
Omakase by Sergey Pak
Michelin-guiden
Visit Norway
Bergen
Danmark
Odsherred
Anneberg Kulturpark
Norge