
Julebord: Restauranter melder om rekordstor pågang
1 dag siden siste oppdatering
2 min lesetid
1 dag siden siste oppdatering
2 min lesetid
Oslos restauranter opplever enestående pågang for julebordbestillinger, med flere steder som allerede er nær fullbooket for høysesongen. Den uvanlig tidlige etterspørselen tvinger spisestedene til å ansette ekstra personell og presser gjester til å sikre seg plass måneder i forveien.
Oslos restauranter opplever en uvanlig stor pågang for julebordbestillinger, noe som indikerer at mange ønsker å spise ute i førjulstiden. Kay Henning Johnsen, innehaver av Engebret Cafe, beskriver etterspørselen som "helt syk", selv for et sted vant til høyt trykk. De åpnet for reservasjoner 10. januar og mottok 392 e-poster den første dagen, og får nå rundt 150 henvendelser daglig, noe som har krevd ansettelse av ekstrahjelp. Johnsen anbefaler rask bestilling da avbestillinger er sjeldne, og sesongen starter 8.
oktober. Jørn Lie, som driver Gamle Raadhus restaurant, bekrefter den tidlige trenden, men tar ikke imot bestillinger for neste år før 1. desember. Deres julesesong starter offisielt 15. oktober med lutefisklag, og for fullt i begynnelsen av november.
Lie fremhever at siste helg i november og de to første i desember er mest populære, spesielt for større selskaper, og foreslår tidligere julebord for en roligere opplevelse. På Statholdergaarden fylles november og desember raskt opp, spesielt i mat- og vinkjelleren, ifølge restaurantsjef Edvard Skramstad. Han bemerker at restauranten generelt har godt besøk hele året, og at kundene ofte er fleksible. En ny trend er at flere velger å legge julebordet til januar, både på grunn av tilbud/etterspørsel og for å unngå desemberrushet. Statholdergaarden tilbyr julebord også i januar.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!