To Bergen-restauranter fikk Michelin-stjerne: Fullbooket i måneder
To restauranter i Bergen, Gaptrast og Omakase by Sergey Pak, har nylig mottatt sin første Michelin-stjerne, noe som har utløst en umiddelbar og massiv pågang av bestillinger. Denne prestisjetunge anerkjennelsen befester Bergens posisjon som en fremvoksende og betydelig kulinarisk destinasjon.
Kort oppsummert
- Restaurantene Gaptrast og Omakase by Sergey Pak i Bergen har begge mottatt sin første Michelin-stjerne.
To restauranter i Bergen, Gaptrast og Omakase by Sergey Pak, har nylig blitt tildelt sin første Michelin-stjerne under utdelingen i København. Denne anerkjennelsen har ført til en umiddelbar og overveldende pågang av bestillinger for begge spisestedene.
Øystein Ellingsen, daglig leder ved Gaptrast, forteller at restauranten er mer eller mindre fullbooket de neste tre månedene. Kjetil Smørås, direktør i De Bergenske som eier Omakase by Sergey Pak, bekrefter også en upåklagelig pågang og forventer at det blir vanskelig å få bord langt utover høsten.
Utmerkelsene styrker Bergens posisjon som en betydelig kulinarisk by, som nå har fem restauranter omtalt i Michelin-guiden, hvorav tre har stjerner.
Øystein Ellingsen
Kjetil Smørås
Sergey Pak
Gaptrast
Omakase by Sergey Pak
De Bergenske
Michelin-guiden
Bare
Bergen
København