
Kjendiskokk advarer: Ikke grill hamburgeren direkte på rista
3 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
1 min lesetid
Grillsesongen er i gang, men en svensk kjendiskokk advarer mot å legge hamburgeren direkte på grillristen. Samtidig kommer Mattilsynet med viktige råd om steking av burgere for å unngå bakterier som E.coli.
Den svenske kjendiskokken Erik Videgård advarer mot å grille hamburgere direkte på risten, og anbefaler heller steking. Han forklarer at fettet fra burgeren renner vekk på risten, noe som tørker ut kjøttet og kan føre til flammer og brent smak når fettet drypper på kullet. Videgård foreslår å bruke en plate på grillen for å oppnå grillsmak.
I tillegg advarer Mattilsynet mot medium stekte hamburgere laget av ferdig kjøttdeig, da temperaturen ofte ikke blir høy nok til å drepe sykdomsfremkallende bakterier som E. coli. Mattilsynet anbefaler en kjernetemperatur på 70 grader for å drepe bakterien, og råder folk som ønsker medium stekte burgere til å kverne kjøttet selv fra hele kjøttstykker, helst etter at stykkene er hurtigstekt på alle sider.
E. coli-infeksjon er vanligvis ufarlig, men kan i sjeldne tilfeller gi alvorlig sykdom med symptomer som diaré og magesmerter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!