Det viser seg at såkalt «fersk» kjøttdeig som selges i norske dagligvarebutikker, som Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Spar, Joker), vanligvis inneholder en betydelig andel fryst kjøtt. Produsenter som Nortura (Gilde) og Norfersk (Folkets) bekrefter at de normalt bruker rundt 20 prosent fryst råvare, med en maksgrense på opptil 30 prosent i perioder.
Årsakene som oppgis er å sikre tilgang på råvare, spesielt fra reguleringslageret, og for å kontrollere temperaturen under produksjon for å hindre uønsket bakterievekst. Kokk Eirik Lillebø uttrykker overraskelse og misliker praksisen, spesielt med tanke på kvalitet og risikoen for dobbeltfrysing hos forbruker.
Mattilsynet bekrefter at gjeldende regelverk tillater bruk av fryst og opptint kjøtt som ingrediens i kjøttdeig uten krav om merking av sluttproduktet som «opptint».