First Price kjøttdeig 100 prosent dobbeltfryst: Norgesgruppen bekrefter
En populær kjøttdeigvariant fra First Price, solgt som fryst vare i Norgesgruppens butikker, viser seg å være 100 prosent dobbeltfryst. Dette reiser spørsmål om produktets kvalitet og merking, selv om praksisen er innenfor gjeldende regelverk.

Kort oppsummert
- Norgesgruppen bekrefter at First Price kjøttdeig-snabben er 100 prosent dobbeltfryst, da den lages av fryst råstoff fra reguleringslager og deretter fryses igjen.
Norgesgruppen bekrefter at deres populære First Price kjøttdeig-snabb, som selges fryst, er 100 prosent dobbeltfryst. Dette innebærer at kjøttdeigen lages av storfekjøtt som allerede har vært fryst som råstoff fra reguleringslager, før det kværnes og fryses på nytt. Kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen uttaler at opptil 100 prosent fryst råvare kan brukes.
Kokk Eirik Lillebø fraråder dobbeltfrysing, da han mener det påvirker kvaliteten og etterlyser tydeligere merking for forbrukerne. Mattilsynet bekrefter imidlertid at praksisen er i tråd med gjeldende regelverk, og at det ikke er krav om å opplyse om dette på pakken. Norgesgruppen forsvarer metoden som «helt uproblematisk», og hevder store kjøttstykker tåler innfrysing godt.
De peker også på produksjonsfordeler og at det er bedre å fryse hele dyr enn små stykningsdeler. Kjøttdeig-snabben blir nå en periodevare grunnet varierende tilgang på råstoff fra reguleringslager.
Kine Søyland
Eirik Lillebø
Kiwi
Meny
Norgesgruppen
Gilde
Nordfjord
Mattilsynet
Nettavisen