

Kokken Anette Fjelleng Hansen gir råd om hvordan man best oppbevarer mat i fryseren og hvor lenge ulike matvarer kan holde seg. Fett og saltinnhold påvirker holdbarheten, da fett kan harskne og salt kan fremskynde denne prosessen, spesielt i spekemat og salt fisk. Korrekt emballering med fryseposer eller plastfolie, helst vakuumert, er viktig for å unngå fryseskader og smaksforandringer.
Maten bør spises samme dag som den tines, spesielt kjøtt som var ferskt da det ble fryst ned. Holdbarheten varierer fra 3 til 12 måneder avhengig av type kjøtt og fisk, med reinsdyr og viltkjøtt som kan oppbevares lengst.
Selv om maten kan være trygg å spise etter anbefalt tid, vil kvaliteten gradvis forringes. Fjelleng Hansen anbefaler å bruke syn, lukt og smak som vurderingskriterier før man kaster mat.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
6 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
Nettavisen
5 måneder siden
Dagbladet
25 dager siden
Nettavisen
5 måneder siden
Dagbladet
5 måneder siden
Dagbladet
2 måneder siden
Dagbladet
5 måneder siden
NRK
2 måneder siden
Dagbladet
24 dager siden
Nettavisen
4 måneder siden
TV2
5 måneder siden
Dagbladet
3 måneder siden
Nettavisen
3 måneder siden
Nettavisen
5 måneder siden
Dagbladet