Nyhetssaker
NRK nyheter: «Street»-mat av julematrester reduserer matsvinn
Artikkel

«Street»-mat av julematrester reduserer matsvinn

7 måneder siden siste oppdatering

2 min lesetid

NRK logo

Kort oppsummert

  • Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for julematrester.

Sammendrag

Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche.

Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn.

Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.

Kontekst