
Salma-laksen tilbake med ny produsent og pris
10 timer siden siste oppdatering
3 min lesetid
10 timer siden siste oppdatering
3 min lesetid
Etter en periode med fravær er Salma-laksen nå tilbake i butikkhyllene, men med SalMar som ny produsent under Lofotprodukt. Dette markerer en betydelig endring i produksjonssted og prisstruktur, noe som påvirker tilgjengeligheten av sushilaks for hjemmebruk.
Mot slutten av fjoråret opphørte Bremnes Seashore produksjonen av Salma-laks, noe som førte til at nordmenn mistet en populær ingrediens for hjemmelaget sushi og pokebowl. Stjernekokk Christopher Haatuft uttrykte misnøye, og markedslederen etterlot et tomrom som gjorde det vanskelig å dekke etterspørselen. Nå er imidlertid Salma tilbake, bekrefter Øystein Rist, direktør for Salg og Marked i Lofotprodukt, som overtok merkevaren i 2021.
Produksjonen er flyttet fra Bremnes' anlegg på Bømlo til SalMars fasiliteter på Frøya, hvor både oppdrett og foredling nå skjer. Prisbildet har endret seg; kiloprisen for sushilaks var nylig 339,60 kroner, betydelig lavere enn høsten før Salma forsvant, da prisene varierte mellom 390 og 569 kroner. Den nye Salma-laksen vil koste 549 kroner per kilo for store pakker og 589 kroner per kilo for mindre pakker hos Meny fra 15.
september, og den returnerer med sitt opprinnelige design. TV-kokk Wenche Andersen beskriver Salma som banebrytende for femten år siden, da den gjorde fersk, benfri laks lett tilgjengelig for hjemmekokker. Hun understreker at laksen kan fryses, og at man bør tine den langsomt i kjøleskapet for best konsistens, samt bruke sansene for å vurdere kvaliteten etter best-før-dato.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!