Norsk sei har opplevd en markant prisøkning på eksportmarkedet i 2025, med en kilopris opp 40 prosent til 40,8 kroner, noe som har gitt inntekter på 2,4 milliarder kroner. Til tross for dette har eksportvolumet falt med 17 prosent til 60. 000 tonn. Norges sjømatråd forklarer prisøkningen med lavere kvoter, økt etterspørsel etter sei som et rimeligere alternativ til torsk, og sanksjoner mot russisk fisk.
Torskeprisen har også steget, med 29 prosent til 101 kroner per kilo, men eksportvolumet har falt, og inntektene er uendret. Laks har sett en prisnedgang på 16 prosent, men økt salgsvolum og inntekter. Samtidig pågår en debatt blant kokker om seiens smak. Bent Stiansen mener sei er på vei tilbake og at nordnorske fiskere foretrekker sei, men ville selv valgt torsk for dens flaking.
Asbjørn Sandøy, derimot, foretrekker sei og beskriver fersk torsk som smakløs. Nasjonalt har dagligvaresalget av sei falt med 29 prosent mellom 2019 og 2024, mens torsk og laks også har hatt fall. Første halvår 2025 var tidenes beste for norsk sjømateksport totalt, med 85 milliarder kroner i verdi, selv om laks rammes av amerikanske tollsatser.