Nyhetssaker
TV2 nyheter: Norsk agurkmangel knyttes til Tiktok-trend
Artikkel

Norsk agurkmangel knyttes til Tiktok-trend

En uventet agurkmangel preger Norge denne sommeren, delvis forårsaket av en populær Tiktok-trend som har økt etterspørselen kraftig. Samtidig bidrar varmt vær til lavere produksjon, noe som fører til prisøkning og behov for import.

2 dager siden siste oppdatering

1 min lesetid

TV2 logo

Kort oppsummert

  • En global Tiktok-trend med å spise hele agurker har ført til en kraftig økning i etterspørselen i Norge.

Sammendrag

Norge opplever en uventet agurkmangel denne sommeren, hvor en populær Tiktok-trend får deler av skylden. Konsulent Bjarte Åsbø fra Grøntprodusentenes Samarbeidsråd forklarer at hvis bare 10 prosent av befolkningen spiser en hel agurk i uka, i en periode med lav produksjon, oppstår det en krasj.

Landbruksdirektoratet har flere ganger meldt om kraftig økning i etterspørselen etter norske agurker, noe som har ført til prisøkninger og behov for import. Varmt vær bidrar til problemet ved å redusere produksjonen og samtidig øke etterspørselen etter agurksalat.

Den globale Tiktok-trenden stammer fra influenser Logan Moffitt, som delte en oppskrift på hvordan man kan spise en hel agurk. Også norske matinfluensere, som Emilie Nereng, har kastet seg på trenden, og hun mener populariteten skyldes at den er enkel, frisk og morsom å spise.

Nøkkelentiteter

Bjarte Åsbø

Logan Moffitt

Emilie Nereng

Grøntprodusentenes Samarbeidsråd

Landbruksdirektoratet

Norge

Australia