
Norsk agurkmangel knyttes til populær Tiktok-trend
En populær Tiktok-trend med agurksalat får delvis skylden for sommerens uventede agurkmangel i Norge. Dette har ført til kraftig økt etterspørsel, prisstigning og behov for import for å dekke forbrukernes behov.
2 dager siden siste oppdatering
1 min lesetid
Kort oppsummert
- En populær Tiktok-trend, hvor man spiser hele agurker, er en hovedårsak til sommerens agurkmangel i Norge.
Sammendrag
Sommerens agurkmangel i Norge skyldes delvis en populær Tiktok-trend der brukere spiser hele agurker, noe som har ført til en eksplosiv etterspørsel. Bjarte Åsbø fra Grøntprodusentenes Samarbeidsråd forklarer at selv en liten økning i forbruk per person, spesielt i en periode med lav produksjon, kan skape en krise. Normalt spiser nordmenn en halv agurk i uken, men trenden har endret dette.
Landbruksdirektoratet har gjentatte ganger meldt om den kraftige etterspørseløkningen, som har presset prisene opp og tvunget butikkene til å importere agurker. Varmt vær bidrar også til situasjonen, da det både reduserer agurkproduksjonen og øker folks lyst på agurksalat.
Den spesifikke Tiktok-trenden stammer fra den australske influenseren Logan Moffitt, som delte en oppskrift på å spise en hel agurk. Norske matinfluensere, som Emilie Nereng, har også kastet seg på trenden, og Nereng mener populariteten skyldes at den er enkel, frisk og morsom.
Nøkkelentiteter
Bjarte Åsbø
Logan Moffitt
Emilie Nereng
Grøntprodusentenes Samarbeidsråd
Landbruksdirektoratet
Stavanger Aftenblad
NTB
Norge
Australia