Nyhetssaker
Nettavisen nyheter: Norsk agurkmangel knyttes til populær Tiktok-trend
Artikkel

Norsk agurkmangel knyttes til populær Tiktok-trend

En populær Tiktok-trend med agurksalat får delvis skylden for sommerens uventede agurkmangel i Norge. Dette har ført til kraftig økt etterspørsel, prisstigning og behov for import for å dekke forbrukernes behov.

2 dager siden siste oppdatering

1 min lesetid

Nettavisen logo

Kort oppsummert

  • En populær Tiktok-trend, hvor man spiser hele agurker, er en hovedårsak til sommerens agurkmangel i Norge.

Sammendrag

Sommerens agurkmangel i Norge skyldes delvis en populær Tiktok-trend der brukere spiser hele agurker, noe som har ført til en eksplosiv etterspørsel. Bjarte Åsbø fra Grøntprodusentenes Samarbeidsråd forklarer at selv en liten økning i forbruk per person, spesielt i en periode med lav produksjon, kan skape en krise. Normalt spiser nordmenn en halv agurk i uken, men trenden har endret dette.

Landbruksdirektoratet har gjentatte ganger meldt om den kraftige etterspørseløkningen, som har presset prisene opp og tvunget butikkene til å importere agurker. Varmt vær bidrar også til situasjonen, da det både reduserer agurkproduksjonen og øker folks lyst på agurksalat.

Den spesifikke Tiktok-trenden stammer fra den australske influenseren Logan Moffitt, som delte en oppskrift på å spise en hel agurk. Norske matinfluensere, som Emilie Nereng, har også kastet seg på trenden, og Nereng mener populariteten skyldes at den er enkel, frisk og morsom.

Nøkkelentiteter

Bjarte Åsbø

Logan Moffitt

Emilie Nereng

Grøntprodusentenes Samarbeidsråd

Landbruksdirektoratet

Stavanger Aftenblad

NTB

Norge

Australia