Max Burgers sjef, Richard Bergfors, har anmeldt Aftonbladet etter en avsløring om kritikkverdige forhold ved flere av burgerkjedens restauranter. Aftonbladet publiserte en reportasje basert på intervjuer med ansatte og dokumentasjon som beskriver blant annet bruk av skurebøtter til milkshake og for lang oppbevaring av varm mat.
Bergfors avviser påstandene og sier at de ikke stemmer overens med virkeligheten.
Han understreker at Max prioriterer matsikkerhet og renslighet, og beklager at mange er skuffet over påstandene.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Aftonbladet har avdekket alvorlige regelbrudd og manglende hygiene ved flere Max-restauranter i Sverige gjennom skjulte opptak og anonyme intervjuer med ansatte. Avsløringene inkluderer bruk av vaskebøtter til milkshake, nullstilling av tidtakere på varmeskap og toalettseter i oppvaskmaskinen. Max' ledelse har respondert med å varsle en intern gransking og understreker at mathygiene og matsikkerhet er av største viktighet. Alle Max-restauranter i Norge har fått smilefjes i de siste kontrollene fra Mattilsynet.
2 måneder siden
En dokumentar fra Aftonbladet avslører alvorlige hygienemangler ved flere Max-restauranter i Sverige. Ansatte beskriver bruk av samme bøtte til milkshake og fugleskitt, samt servering av gammel mat. Dokumentaren viser også funn av mugg og skadedyr, ifølge rapporter fra matvarekontrollører. Max hevder å ta anklagene alvorlig og har startet en utredning. Konfidensialitetsavtaler hindrer ansatte fra å snakke åpent om forholdene, noe en jurist kritiserer som urimelig.
1 måned siden
Flere hamburgerkjeder, inkludert McDonald's, Burger King og Max Hamburger, bruker smelteost i sine cheeseburgere, selv om de markedsføres som 'ost' eller 'cheddarost'. McDonald's bruker 'smelteost med cheddar' for smak og smelteopplevelse. Burger King har erkjent manglende oversikt over krav knyttet til 'cheddarost'. Max Hamburger bruker 'smelteost med cheddar' med høyere cheddarandel. Etter mediehenvendelser har noen kjeder korrigert beskrivelsene, men feilaktig informasjon kan fortsatt forekomme på bestillingstjenester.
4 dager siden
Matinfluenser Kristoffer Gregersen reagerte da han oppdaget noe hos Meny. Han stusset da han skulle handle karbonadedeig.
3 måneder siden
Burgerrestauranten Guilty i Drammen ble stengt umiddelbart etter et uanmeldt tilsyn fra Mattilsynet. Tilsynet avdekket alvorlige brudd på hygiene, inkludert mangelfulle rutiner for renhold, forurensningsfare og skadedyrkontroll. Det ble funnet matrester, fett og støv i lokalet, og ansatte brukte skittent arbeidstøy. Eieren beklaget situasjonen og forklarte at oppstarten av en ny avdeling i Oslo hadde tatt mye fokus. Restauranten ble gjenåpnet etter to dager etter å ha rettet opp i feilene. Mattilsynet bekreftet at restauranten hadde gjort tilstrekkelige forbedringer.
3 måneder siden
Meny har en kampanje med hamburgere og tilbehør, men uten hamburgerbrød. Bloggeren 'Gjerrigknarken' kritiserer dette som et prisgrep, da brødene selges separat til en høyere pris. Meny forklarer at brødene ikke er inkludert i tilbudet fordi de ikke oppbevares kjølig, men dette avvises av kritikeren som mener det er en dårlig unnskyldning. Tilbudet gjelder kun for 'Meny mer'-kunder og rabatten gis som Trumf-bonus, noe som krever at kundene selv henter ut bonuspoengene. Det er også et poeng at dette ikke kommer tydelig frem i markedsføringen.
3 måneder siden
Restaurant Bente i Oslo fikk en svært negativ anmeldelse i Aftenposten, noe som har ført til kraftig kritikk fra eier Lennart Pedersen. Han mener matanmeldere er forutinntatte og driver med uthenging, og etterlyser en debatt om anmeldernes rolle. Aftenposten avviser kritikken og sier de jobber for å gi leserne ærlige vurderinger av Oslos restauranter. Tidligere anmeldelser og gjesteomtaler av restauranten er svært delte, med både positive og negative tilbakemeldinger. Pedersen mener presset i bransjen er stort og at matkritikere ikke forstår konteksten de trer inn i.
1 dag siden
NRK annonserte nye anklager mot LO-toppen Jørn Eggum i forkant av «Debatten». Disse anklagene ble imidlertid ikke presentert i selve programmet.
4 måneder siden
Plus-size modell Aretha Bergdahl kritiserer Mathilda Djerf etter avsløringer om dårlig behandling av ansatte i Aftonbladet. Flere anonyme ansatte hevder å ha opplevd mobbing og forskjellsbehandling. Bergdahl reagerer spesielt på en påstand om at Djerf skal ha kalt en plus-size modell «feit» etter en fotoshoot. Bergdahl mener at Djerf Avenue og andre merker bruker plus-size modeller som «troféer» for å fremstå som inkluderende, noe hun anser som skadelig. Djerf Avenues driftsdirektør avviser påstandene og understreker at de respekterer sine modeller.
3 dager siden
En kokk og en ernæringsekspert kritiserer Q-meierienes nye proteinmelk. De mener produktet er unødvendig prosessert og villedende.
3 måneder siden
Tyske Foodwatch har kritisert norsk lakseoppdrett for brudd på dyrevelferd og hevdet at en stor andel av laksen i tyske supermarkeder kommer fra anlegg med syk fisk. Sjømatrådet avviser dette, men innrømmer at laks med ufarlige sykdommer som vintersår kan forekomme. De mener Foodwatch skaper et inntrykk av at norsk laks er utrygg å spise, noe de avviser. Foodwatch på sin side understreker at deres rapport er basert på offisielle data og at hovedbekymringen er dyrevelferd, med rekordhøy massedødelighet i oppdrettsanlegg. Foodwatch planlegger å fortsette kampanjen mot norsk oppdrettslaks og mener at matskandaler har en effekt på sikt.
1 måned siden
Mohammed Basefer bestilte kyllingburgere fra Kylling & Pizza Kalbakken via Wolt, men mottok burgere av svært dårlig kvalitet. Han klaget til både Wolt og restauranten, men følte seg avvist da restauranten skyldte på Wolt-sjåføren, mens Wolt mente restauranten var ansvarlig for matkvaliteten. Basefer la ut bilder av burgerne på Instagram, noe som førte til at restauranten blokkerte ham. Forbrukerrådet mente Basefer burde få pengene tilbake. Wolt har nå gitt Basefer full refusjon og beklager hendelsen. Restauranten hevder de tilbød ny mat, men blokkerte Basefer på Instagram på grunn av hans innlegg.
1 dag siden
En undersøkelse avslører store prisforskjeller på Coops egne merkevarer. Dette står i kontrast til Coops løfte om like lave priser i alle sine butikker.
4 måneder siden
En kartlegging viser store prisforskjeller på ribbe mellom ulike spisesteder, hvor prisen på de dyreste stedene er tre ganger høyere enn de billigste. En Michelin-kokk forklarer at det ikke nødvendigvis er stor forskjell i smak på kjøttet, men at dyrere ribbe ofte kommer fra griser med bedre levekår og at lavprisrestauranter bruker enklere tilbehør. Kokken kritiserer nordmenns fokus på pris fremfor kvalitet på julemat og mener vi burde prioritere bedre råvarer.
11 timer siden
Fellesforbundet og leder Jørn Eggum reagerer sterkt på NRKs omtale i Dagsrevyen. NRK beklaget senere innslaget som inneholdt påstander de ikke hadde grunnlag for.