Norske mattrender snur: Fra insekter til tradisjon og trygghet
3 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
3 måneder siden siste oppdatering
2 min lesetid
Norske mattrender viser en tydelig dreining bort fra eksotiske og plantebaserte alternativer, og heller mot tradisjonelle og trygge retter. Denne endringen reflekterer en søken etter stabilitet i usikre tider, og påvirker hva nordmenn velger å spise.
Norske mattrender har gjennomgått en markant endring, hvor interessen for insekter og soyabaserte produkter har falt dramatisk. Matforsker Annechen Bahr Bugge bekrefter at en tidligere 'hype' rundt insektbasert mat og vegetartrender, inkludert fleksitarianisme, nå er over.
I stedet søker nordmenn trygghet på middagsbordet, preget av den globale usikkerheten med krig i Ukraina og politisk uro. Dette har ført til en økt interesse for rene råvarer, tradisjonelle teknikker og matlaging fra bunnen av.
Lokal mat, håndverksprodukter, kjøtt og tradisjonelle meieriprodukter er igjen populært, mens ultraprosessert mat kritiseres. Matforsker Bugge sammenligner mattrender med klesmote, der gamle favoritter som seterprodukter gjør comeback i nye former.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!