

Norsk sjømateksport opplevde et rekordår i 2024, med en totalverdi på 175,4 milliarder kroner. Til tross for dette spiser nordmenn fortsatt betydelig mer rødt kjøtt enn fisk.
En undersøkelse viser at nordmenn spiser nesten tre ganger så mye rødt kjøtt som fisk, og at fiskekonsumet har gått ned de siste ti årene. Prisøkningen på sjømat, som har økt med over 50 prosent siden 2015, er en viktig årsak til at mange velger rimeligere kjøttprodukter.
Samtidig er det stor etterspørsel etter norsk sjømat i utlandet, spesielt i Kina, som er et stort vekstmarked. Norges sjømatråd jobber for å øke sjømatkonsumet i Norge ved å fremme enkle retter og hurtigmat som sushi.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
5 måneder siden
TV2
5 måneder siden
e24
2 måneder siden
Nettavisen
12 dager siden
Nettavisen
5 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
NRK
5 måneder siden
NRK
12 dager siden
NRK
3 måneder siden
VG
2 måneder siden
NRK
1 måned siden
Dagbladet
3 måneder siden
Nettavisen
12 dager siden
e24
1 måned siden
e24
5 måneder siden
Dagbladet