Christine Holmen (25) er en erfaren utøver innen bikinifitness, en idrett hun startet med som 17-åring. Hun understreker at idretten krever ekstrem dedikasjon og er langt fra så glamorøs som mange tror.
Holmen har konkurrert siden 2018, med deltakelse i VM i Japan som et høydepunkt. Hun påpeker at idretten er kostbar, med betydelige utgifter til reise, konkurranseavgift og utstyr.
Holmen mener det psykiske aspektet er det viktigste, og at idretten ikke passer for alle, da mange kan utvikle et anstrengt forhold til mat og kropp. Hun selv motiveres av utvikling og personlig fremgang.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Karina Padden (22) deltok i en bikinifitnesskonkurranse etter en periode med ekstremt streng diett og hard trening. Hun beskriver en krevende tid med psykiske og fysiske utfordringer, inkludert energimangel og dårlig humør. Etter konkurransen slet hun med vektoppgang og vanskelige tanker rundt mat. Padden advarer andre mot å delta i bikinifitness uten god forberedelse og mentalt støtte, og understreker viktigheten av å lytte til egen kropp. Hun mener sporten har en mørk side som ikke snakkes nok om, og at det er viktig å prioritere helse fremfor utseende. Hun er usikker på om hun vil konkurrere igjen.
2 måneder siden
Anne Maria Andresen, en 22 år gammel jusstudent og tidligere verdensmester i taekwondo, har valgt å bytte idrett til bikinifitness. Hun hadde lenge vært fascinert av bikinifitness, og begynte å trene styrke under koronapandemien som en forberedelse. Andresen legger ned et stort antall treningstimer hver uke, i tillegg til deltidsjobb og jusstudier. Hun følger en streng diettplan og er avhengig av å få i seg nok og riktig mat hver dag. Hun forteller at det er en kostbar sport, og at hun derfor kjøper brukte bikinier og handler mat på tilbud. Andresen får støtte fra sin kjæreste, fotballspiller Sondre Fosnæss Hanssen, og stiller i sin første konkurranse om tre måneder.
3 måneder siden
Louise Knight (21) fra Harstad deltok i sin første bikinifitnesskonkurranse, til tross for skrekkhistorier om sporten. Hun opplevde blandede reaksjoner fra familie og venner, men ønsker å fortsette med bikinifitness. Knight beskriver sporten som brutal med ekstrem vektnedgang og strengt kosthold, men sammenligner det med andre idretter der utøvere presser kroppen. Hun understreker viktigheten av et sunt forhold til mat og kropp, og at miljøet forsøker å fange opp utøvere med spiseforstyrrelser. Knight planlegger å stille i en ny konkurranse og ser på bikinifitness som sitt kall, samtidig som hun er klar over baksidene ved sporten. Hun fremhever også det gode miljøet og støtten hun får fra andre utøvere.
2 måneder siden
Lene Alexandra Øien deltok i bikinifitness i 2016, men ble bekymret over de mentale utfordringene hun observerte hos andre deltakere. Hun advarer nå mot å undervurdere risikoene ved slike konkurranser, og unngår å coache andre innen fitness. Øien understreker viktigheten av et balansert forhold til mat og trening, og oppfordrer til ikke å dømme de som er bevisste på kosthold. Hun fokuserer nå på styrkeløft og spiser næringsrikt for å opprettholde helsen, og understreker at det er viktig å skille mellom helse og prestasjon.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Line Klevedal, en 54 år gammel tidligere maratonløper som byttet idrett til bodyfitness. Hun bruker mye tid på trening og kosthold, og har oppnådd flere meritter, deriblant norgesmesterskap og deltakelse i VM. I starten var familien skeptisk til hennes valg, men Klevedal lot seg ikke affisere av andres meninger og fortsatte å følge sin egen vei. Hun ønsker å inspirere andre voksne til å satse på trening, uavhengig av alder. Ved siden av konkurransene jobber hun som svømmelærer, vanngyminstruktør, personlig trener og kostholdsveileder, og hun håper å kunne fortsette med bodyfitness i mange år fremover.
2 måneder siden
Silje Opseth har åpent fortalt om sin kamp med vektproblemer og de psykiske utfordringene dette har medført i hoppsporten. Hun beskriver et miljø hvor vektfokus er sterkt til stede, noe som har ført til negative tanker og følelse av utilstrekkelighet. Opseth kritiserer den nåværende BMI-regelen, som hun mener opprettholder en usunn kroppskultur, og får støtte fra Maren Lundby. FIS anerkjenner forslaget om endring, men påpeker at lav kroppsvekt fortsatt er en fordel i sporten. Etter et fall er Opseth skadet, men hun er fast bestemt på å finne en metode som lar henne kombinere toppidrett med god mental helse.
1 måned siden
Skøyteløper Pål Myhren Kristensen (25) gir seg på toppnivå på grunn av manglende motivasjon og økonomisk press. Til tross for sportslig utvikling og plass på landslaget, opplever han at økende utgifter knyttet til verdenscup og trening tærer på. Kristensen, den femte nordmann under 35 sekunder på 500 meter, påpeker at selv landslagsutøvere må dekke store kostnader. Han er bekymret for rekrutteringen og ønsker å inspirere andre med diabetes, en diagnose han fikk i 2016. Han vurderer nå arbeid innen helse og omsorg.
3 måneder siden
Artikkelen omhandler kroppsbygging og fitness, med fokus på viktigheten av oppfølging og et sunt fokus for utøverne. Presidenten i Norges Kroppsbygger- og Fitnessforbund (NBFF), forteller at utøvere må konkurrere for et team for å sikre at de blir fulgt opp. Hun understreker at konkurransene ikke er en skjønnhetskonkurranse, men en vurdering av fysikk. Hun fremhever også at det er viktig å ha en coach for støtte og refleksjon, og at man ikke må være for streng med seg selv utenfor sesong. Hun mener at idretten gir bedre kroppsfunksjon i hverdagen og er motiverende.
2 måneder siden
Ingrid Landmark Tandrevold deler sine tanker om hvorfor årets VM har vært utfordrende. Hun forklarer at hun har slitt med utstyret og at det er stor forskjell på presset som utøves mot kvinnelige og mannlige utøvere i mesterskapet. Tandrevold, som selv ble hjerteoperert i desember, uttrykker også et ønske om å beskytte yngre utøvere som Maren Kirkeeide mot urealistisk høye forventninger. Hun bekrefter at oppmerksomheten rundt et VM er større enn under et verdenscuprenn, og at dette skaper et annet press.
3 måneder siden
Kristine Ståvås Skistad opplevde dramatikk i prologen under NM på Gåsbu da hun brakk staven kort tid etter start. Hun kastet staven og var tydelig frustrert. Skistad har trent i skjul etter en skuffende start på sesongen i verdenscupen. Lagkamerat Kristian Kollerud forteller om et godt treningsmiljø på Konnerud og tror Skistad vil gjøre det bra i NM. Han beskriver også hemmelige treningsøkter med bruk av strikk. Skistad selv har ikke ønsket å kommentere sin form, men Kollerud tror hun vil vinne NM-sprinten.
27 dager siden
Eli Kari Gjengedal åpner opp om sitt problematiske forhold til mat og kropp etter at hun ble værdame. Hun forteller om usikkerheten rundt det å være synlig i media, og hvordan hun tidvis har tatt ekstreme grep som å sulte seg for å gå ned i vekt. Gjennom deltakelsen i «Kokkekampen» ble hun inspirert av en meddeltaker til å satse på en sunnere livsstil, med fokus på daglig mosjon og et sunnere kosthold.
2 måneder siden
Tidligere håndballstjerne Kjersti Grini (53) åpner opp om økonomiske utfordringer og fysiske smerter etter sin aktive karriere. I et intervju forteller hun om en uheldig forsikringsavgjørelse som kostet henne åtte millioner kroner, og at hun har levd fra hånd til munn siden karrieren ble avsluttet i 2003. Hun vant nylig «Farmen kjendis» 2025 og premiepengene skal brukes på å pusse opp huset og ta med barna på ferie. Grini forteller også om omfattende skader etter karrieren.
2 måneder siden
Eirin Maria Kvandal, en av Norges største gullhåp i skihopping, åpner opp om sin kamp mot frykt og selvtvil foran VM i Trondheim. Etter et alvorlig fall i 2021, som resulterte i en kneskade, har Kvandal jobbet hardt for å overvinne både fysiske og psykiske utfordringer. Hun forteller om skam knyttet til tidligere fall og frykt for å dumme seg ut, noe som går utover selvtilliten. Sammen med trenerne har hun fokusert på trygge landinger og mental trening for å mestre frykten. Kvandal understreker viktigheten av å skille utøverrollen fra egen identitet for å prestere optimalt. Hun er klar for å kjempe om gullet, til tross for tilbakefall og den konstante frykten.
3 måneder siden
Kristine Stavås Skistad er tilbake i langrennssporet under NM på Hamar etter en periode med usikkerhet og et mageinngrep. Lagkamerat Kristian Kollerud forteller at hun er i god form og har hatt en positiv utvikling. Han bekrefter at hun matcher gutta på trening, spesielt i hurtighetsøkter. Tiril Liverud Knudsen, et nytt medlem i treningsgruppen, beskriver Skistad som en standardsetter på trening. Syver Brustad, som gjorde comeback i NM, har også hørt rykter om at hun er i rute. Landslagstrener Marit Bjørgen er spent på Skistads comeback og forventer at hun viser god form. Skistad skal også delta i verdenscupen til helgen.
2 måneder siden
Artikkelen omhandler Kristine Stavås Skistads problematiske forhold til landslaget. Hun ble stemplet som «helt råtten» da hun kom på rekruttlandslaget i 2019, og tiden der ble en fiasko fordi Skistad følte at opplegget ikke passet henne. Hun valgte å forlate landslaget for å trene med Lage Sofienlund. Sammen har de bygget henne opp til å bli en av verdens beste sprintere. Hun er nå formelt på landslaget, men trener ikke med dem. Eksperter tror hun vil kjempe om gullet i dagens sprintøvelse, men er spent på om treningsavbrekket har satt henne tilbake.