Matilda Djerf, influenser og gründer av klesmerket Djerf Avenue, har brutt tausheten etter anklager om et dårlig arbeidsmiljø. Hun beklager overfor de hun har såret og innrømmer at hun ikke var forberedt på bedriftens vekst.
Djerf forklarer at faktorer som høyt tempo og stress har ført til at hun har mislyktes som leder. For å forbedre situasjonen har Djerf Avenue ansatt et erfarent management-team, startet med månedlige anonyme undersøkelser for tilbakemeldinger, og fått inn en ekstern organisasjonspsykolog.
Djerf lover å fokusere på å bli en bedre leder og kollega fremover.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Den svenske influenseren og motegründeren Matilda Djerf beklager etter anklager om dårlig arbeidsmiljø i hennes selskap, Djerf Avenue. I et innlegg på Instagram uttrykker hun anger for å ha såret eller sviktet ansatte. Hun innrømmer at hun under stress og naivitet har sviktet som leder. Avisen Aftonbladet har snakket med elleve ansatte som beskriver en hverdag preget av «psykisk terror», med offentlig utskjelling, favorisering og nedlatende kommentarer. Flere ansatte har opplevd søvnproblemer, angst og gråteanfall. Djerf sier hun er innstilt på å forbedre seg.
4 måneder siden
Moteselskapet Djerf Avenue, grunnlagt av influenseren Matilda Djerf, kritiseres for et dårlig arbeidsmiljø. Ansatte beskriver mobbing, psykisk terror og nedsettende kommentarer. Flere har opplevd angst og søvnproblemer. Djerf har et eget toalett som ansatte ikke får bruke. Selskapet tar kritikken alvorlig og har iverksatt tiltak som anonyme undersøkelser, varslerfunksjon og ekstern psykolog. Djerf beklager og sier hun vil ta ansvar for å skape en bedre kultur. Hun kjenner seg ikke igjen i alle anklagene, men ser dette som en mulighet for forbedring.
4 måneder siden
Ansatte hos influenser Matilda Djerf og hennes klesmerke, Djerf Avenue, anklager arbeidsplassen for psykisk terror, mobbing og favorisering. Flere ansatte forteller om et arbeidsmiljø som har ført til panikkanfall og angst. Djerf har beklaget hendelsene og sier hun jobber med en coach for å bli en bedre leder. Selskapet har også uttalt at de tar anklagene alvorlig og har startet en evaluering. En ansatt forteller også at Djerf skal ha kalt en modell «feit», til tross for at klesmerket profilerer seg som inkluderende.
4 måneder siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf, kjent for sin klesstil og sitt hår, anklages for dårlig ledelse i sitt klesmerke Djerf Avenue. Ansatte rapporterer om et dårlig arbeidsmiljø med skriking og nedsettende kommentarer. Djerf og daglig leder har uttalt at de tar kritikken alvorlig. Artikkelen stiller spørsmål ved om Djerfs image vil ta skade, da hennes popularitet hovedsakelig er basert på estetikk, og om fansen vil forvente mer enn et velpleid ytre. Det påpekes at kombinasjonen av å være influenser og gründer kan skape utfordringer med personalhåndtering.
24 dager siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf anklages for plagiat etter lanseringen av sin nye kolleksjon. Bildene fra Djerf Avenue, som viser Djerf liggende i et stort skjell, er svært like bildene til merket Slip Silk Pillowcase fra tidlig 2024. Djerf Avenue har innrømmet å ha blitt inspirert av bildene, men motejournalist Emily Dahl mener likheten er så stor at det er vanskelig å kalle det inspirasjon og omtaler det som uetisk. Djerf har tidligere mottatt kritikk for dårlig arbeidsmiljø.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan bloggere og influencere utvikler seg fra profiler i sosiale medier til bedriftseiere, og de utfordringene som følger med. Den svenske influenceren Matilda Djerf er et eksempel på en som har fått kritikk for dårlig behandling av sine ansatte. Influensermarkedsføring er en milliardindustri, men det er viktig med tydelig merking av reklame og bevissthet rundt rollen som forbilder. Flere norske influencere har lykkes med å bygge store virksomheter, men kontroverser kan påvirke merkevaren. Likevel kan feiltrinn også styrke merkevaren på sikt.
1 måned siden
Lindvik og Forfang bryter tausheten etter diskvalifikasjonen i hopprennet. I en felles uttalelse beklager de at de ikke har uttalt seg tidligere, og understreker at de er "knust" etter hendelsen. De avviser at de bevisst ville hoppet med manipulerte dresser, og forklarer at de har hatt stor tillit til støtteapparatet. Samtidig erkjenner de et ansvar for at dressen passer, men innrømmer manglende rutiner for å kontrollere arbeidet som er gjort. Nå ønsker de full åpenhet om saken og ser frem til å snakke med FIS sine granskere.
11 timer siden
NRK beklager at de kringkastet alvorlige anklager mot Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Fellesforbundet sier de ikke fikk mulighet til å svare før påstandene ble fremsatt.
4 måneder siden
Klesmerket Djerf Avenue anklages for å underbetale modeller og tilby klær som betaling i stedet for lønn. Modellbyrået FYE Management hevder Djerf Avenue kontaktet modeller direkte etter å ha fått vite byråets priser. Flere modeller bekrefter å ha fått for dårlig betalt. Djerf Avenue avviser anklagene om utnyttelse, og hevder de har handlet i tråd med modellens ønsker. Selskapet erkjenner å ha tilbudt klær som betaling tidligere, men sier de har sluttet med denne praksisen og nå betaler lønn på lik linje med resten av bransjen.
24 dager siden
En ny undersøkelse viser at mange unge arbeidstakere blir syke av press i arbeidslivet. Marte Lien (29) forteller om sin erfaring fra en interiørbutikk hvor hun opplevde konstant press og manglende støtte fra ledelsen, noe som til slutt førte til sykemelding. Undersøkelsen viser at 42 prosent av de spurte mener jobben helt eller delvis er årsaken til sykefraværet, og at unge under 30 år er gruppen med flest sykemeldinger. Eksperter peker på at høyt tempo og konkurranse bidrar til et dårlig psykososialt miljø. En arbeidslivsforsker mener det må være en bedre balanse mellom press og trivsel for å skape gode resultater, og at mange ledere starter i feil ende.
27 dager siden
Styreleder i Norsk Industri, Ståle Kyllingstad, erkjenner mangelfull kontroll av utgiftene til administrerende direktør etter tiltalen mot Stein Lier-Hansen. Kyllingstad sier han ikke var kjent med utgiftene og at bedre rapporteringsrutiner burde vært på plass. Han mener også revisor PWC kunne gjort en bedre jobb. NHO bytter ut PWC som revisor, men understreker at dette er en del av en planlagt prosess. PWC sier de ser alvorlig på tiltalen og mener de har fulgt god revisjonsskikk.
4 måneder siden
Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og de tidligere vikenfylkene går av etter alvorlig svikt i klagebehandlingen om tvangsmedisinering og manglende behandling av 969 innsynskrav. Haugland beskriver situasjonen som en skandale og erkjenner ansvar, men peker også på manglende ressurser. Hun kritiserer systemet og manglende midler, men det understrekes at dette ikke unnskylder den åpenbare svikten. Klagere er ikke blitt informert om forsinkelsene før nå. Det er en tydelig opprydningsvilje i statsforvalterembetet.
4 måneder siden
Plus-size modell Aretha Bergdahl kritiserer Mathilda Djerf etter avsløringer om dårlig behandling av ansatte i Aftonbladet. Flere anonyme ansatte hevder å ha opplevd mobbing og forskjellsbehandling. Bergdahl reagerer spesielt på en påstand om at Djerf skal ha kalt en plus-size modell «feit» etter en fotoshoot. Bergdahl mener at Djerf Avenue og andre merker bruker plus-size modeller som «troféer» for å fremstå som inkluderende, noe hun anser som skadelig. Djerf Avenues driftsdirektør avviser påstandene og understreker at de respekterer sine modeller.
1 måned siden
Statsforvalter Knut Storberget angrer på at han ikke varslet om sitt forhold til en ansatt, og aksepterer den skriftlige advarselen han mottok. I et intervju understreker han viktigheten av åpenhet og tillit, og forteller at han ønsker å gjenoppbygge tilliten internt og eksternt. Han lover å fortsette sitt arbeid som statsforvalter med fokus på åpenhet og tilgjengelighet, og vil gjennomgå varslingsrutinene for å sikre at alle ansattes synspunkter når frem. Storberget sier han er lettet over å kunne snakke om saken og ser fremover.
3 måneder siden
Malin Moe Neeraas (26), innovasjonsdirektør, hevder at utfordringer med å lede generasjon Z ofte skyldes manglende lederegenskaper. Hun påpeker at Gen Z er vant til individuell tilpasning og stiller derfor høye krav til ledere. En undersøkelse viser at en betydelig andel av Gen Z opplever psykiske vansker relatert til jobb. Malin Oppedal (26), leder i Sats, understreker viktigheten av å anerkjenne og respektere unge ansatte. Gen Z ønsker å være seg selv på jobb, og har verdifull kunnskap om endringsledelse. Begge lederne mener at fremtidens ledere må være mer medmenneskelige og personlige.