En politileder i Trøndelag har fratrådt sin stilling etter at TV 2 har rapportert om flere tilfeller av et dårlig arbeidsmiljø ved Heimdal politistasjon. Anklagene omfatter mobbing, trakassering og forskjellsbehandling.
En av sakene involverer en politibetjent som ble suspendert etter et privat forhold, og som senere varslet mot flere ledere. Detaljer fra hennes personalsak ble også gjort tilgjengelig for mange kolleger.
Spesialenheten etterforsker nå den fratredende lederen for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen. Politimesteren i Trøndelag politidistrikt bekrefter fratredelsen og opplyser at de arbeider med tiltak for å forbedre arbeidsmiljøet.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En sak publisert av TV 2 forteller om kritikkverdige forhold ved Heimdal politistasjon i Trondheim. 23 tidligere og nåværende politiansatte forteller om utfrysing, mobbing og forskjellsbehandling. Flere ansatte har forsøkt å varsle om kritikkverdige forhold rundt ledelsen, men opplever en fryktkultur. Politiets Fellesforbund sentralt mener det ikke er trygt å varsle i politiet. Lederen for justiskomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad, er bekymret og ønsker en evaluering av dagens varslingssystem, samt å vurdere å gi varslingsombudet større ansvarsområder. Varslingsombudet behandler nå saken til en politibetjent fra Heimdal politistasjon.
1 måned siden
Flere ansatte i Troms politidistrikt har varslet om ukultur og dårlig arbeidsmiljø. Politimesteren bekrefter at varselet omhandler ledelse, arbeidsmiljø og faglig uenighet på et overordnet nivå, og at politidistriktet tar saken svært alvorlig. Advokatfirmaet Kluge har gjennomgått anklagene. Politiets Fellesforbund bistår sine medlemmer, men lokallagslederen påpeker at varsling er krevende og belastende for alle involverte, og at de generelt ikke anbefaler sine medlemmer å varsle.
1 dag siden
TV 2 rapporterte om en mulig sammenheng mellom Fellesforbundets leder Jørn Eggums tidligere forhold og avsettingen av en lokal leder. Fellesforbundet avviser påstanden og gir en annen forklaring.
2 måneder siden
Politibetjent Oda anmelder en leder ved Heimdal politistasjon for brudd på taushetsplikten og personvernlovgivningen etter at et møtereferat med sensitive detaljer ble delt med flere kolleger. Bakgrunnen er at Oda ble venn med en eldre mann, noe som førte til politietterforskning. Spesialenheten henla saken, men Oda mener ledelsen har behandlet henne kritikkverdig i etterkant ved å dele informasjon med uvedkommende og nekte henne muligheten til å delta på kurs og sosiale arrangementer. Politimesteren beklager feilen og erkjenner at deler av prosessen kunne vært bedre, samtidig som Oda har sendt et formelt varsel mot politiledelsen.
1 måned siden
Etter avsløringer om seksuell trakassering og overgrep i travmiljøet, har styrelederen i Det Norske Travselskap (DNT) fratrådt sin stilling. Bakgrunnen er flere titalls varsler mottatt av travtrener Heidi Moen, styremedlem Hedda Edvardsen og NRK. DNT iverksetter nå tiltak som en ny, anonym varslingskanal og kursing av utøvere. En privatetterforsker er engasjert for å granske varslene. Heidi Moen uttrykker manglende tillit til organisasjonen, mens Hedda Edvardsen mener tiltakene kommer for sent, men er positiv til at en ekstern part gransker varslene. Generalsekretær Svein Morten Buer understreker at DNT vil prioritere sakene og anbefaler politianmeldelse ved straffbare forhold.
1 måned siden
En gjennomgang NRK har gjort viser at flere partier har behandlet varslingssaker de siste årene. Høyre er mest åpne om sine saker, som inkluderer seksuell trakassering og dårlig organisasjonskultur, der politikere har mistet verv. Andre partier som Frp og Ap gir mindre detaljer om sine saker, mens MDG hadde flere saker relatert til seksuell trakassering. KrF har behandlet varsler mot tre personer, deriblant Olaug Bollestad, med konstatert brudd på etiske retningslinjer i alle sakene.
17 timer siden
Fellesforbundet uttaler at det ikke er registrert Metoo-varsler mot leder Jørn Eggum. Dette kommer etter medieoppslag om Eggums forhold til en tillitsvalgt.
2 måneder siden
Teatersjefen ved Teater Vestland fratrådte stillinga etter påstandar om eit vanskeleg arbeidsmiljø. Tilsette beskriv detaljstyring og bruk av hersketeknikkar. Tillitsvalde støttar kritikken, og det har blitt sendt varsel om brot på arbeidsmiljølova. Teatersjefen sjølv erkjenner at det har vore utfordringar, men seier arbeidsmiljøet betra seg mot slutten av hennar periode. Ho fekk ei sluttpakke tilsvarande 14 månaders løn. Styreleiar understrekar viktigheita av fortsatt fokus på arbeidsmiljøet.
20 timer siden
En artikkel belyser situasjonen rundt Fellesforbundets leder Jørn Eggum og tidligere styremedlem Merethe Solberg. Saken involverer et tidligere forhold, Solbergs fjerning fra styret og påstander om dårlig arbeidsmiljø og manglende saksbehandling.
1 dag siden
En tidligere kollega av kvinnen som anklager Jørn Eggum, avfeier beskyldningene. Han kritiserer samtidig kvinnens lederstil i Fellesforbundet.
12 timer siden
Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, har trukket sitt kandidatur til vervet som ny LO-leder. Merethe Solberg, som har vært involvert i en sak med Eggum, respekterer hans beslutning.
1 dag siden
TV 2-saker om Fellesforbundets leder Jørn Eggum ble tema i NRK-programmet «Debatten». Eggum beklager at han ikke meldte seg inhabil i en sak som involverte en tidligere partner.
3 måneder siden
Tina Søreide bekrefter at det er mottatt varsler mot henne etter sin avgang som konkurransedirektør. Varslene omhandler hennes lederstil og påstås å ha skapt et uforsvarlig arbeidsmiljø. Verneombudet bekrefter at et tjuetalls personer har varslerstatus i saken, og at departementet har behandlet varslene. Søreide avviser blankt påstandene om fryktkultur og kritikkverdig lederstil, og mener det er et ufint angrep på en leder som har gjort jobben sin. Hun er usikker på om det er korrekt å kategorisere informasjonen som varsel.
1 dag siden
Fellesforbundets forbundsstyre gir sin støtte til Jørn Eggum etter at hans tidligere forhold til en kvinnelig tillitsvalgt ble kjent. Styret mener likevel Eggum burde informert om relasjonen.
1 måned siden
En NRK-artikkel avslører alvorlige konflikter og et dårlig arbeidsmiljø ved Seksjon for transplantasjon på Rikshospitalet. Dette har ført til at flere erfarne kirurger har sluttet, noe som har resultert i kompetansetap og lengre ventelister. En tidligere kirurg forteller om mobbing av seksjonsoverlegen og en uholdbar arbeidssituasjon. En kirurg drakk på jobb og ble dømt for dette, men sykehusledelsen unnlot å informere Helsetilsynet om hans rusproblemer. Sykehuset har brukt store summer på sluttpakker og vikarer. Konfliktene har fortsatt i flere år, og nye uenigheter har ført til ytterligere avgang av erfarne overleger.