Den svenske influenseren og motegründeren Matilda Djerf beklager etter anklager om dårlig arbeidsmiljø i hennes selskap, Djerf Avenue. I et innlegg på Instagram uttrykker hun anger for å ha såret eller sviktet ansatte.
Hun innrømmer at hun under stress og naivitet har sviktet som leder. Avisen Aftonbladet har snakket med elleve ansatte som beskriver en hverdag preget av «psykisk terror», med offentlig utskjelling, favorisering og nedlatende kommentarer.
Flere ansatte har opplevd søvnproblemer, angst og gråteanfall. Djerf sier hun er innstilt på å forbedre seg.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Matilda Djerf, influenser og gründer av klesmerket Djerf Avenue, har brutt tausheten etter anklager om et dårlig arbeidsmiljø. Hun beklager overfor de hun har såret og innrømmer at hun ikke var forberedt på bedriftens vekst. Djerf forklarer at faktorer som høyt tempo og stress har ført til at hun har mislyktes som leder. For å forbedre situasjonen har Djerf Avenue ansatt et erfarent management-team, startet med månedlige anonyme undersøkelser for tilbakemeldinger, og fått inn en ekstern organisasjonspsykolog. Djerf lover å fokusere på å bli en bedre leder og kollega fremover.
4 måneder siden
Moteselskapet Djerf Avenue, grunnlagt av influenseren Matilda Djerf, kritiseres for et dårlig arbeidsmiljø. Ansatte beskriver mobbing, psykisk terror og nedsettende kommentarer. Flere har opplevd angst og søvnproblemer. Djerf har et eget toalett som ansatte ikke får bruke. Selskapet tar kritikken alvorlig og har iverksatt tiltak som anonyme undersøkelser, varslerfunksjon og ekstern psykolog. Djerf beklager og sier hun vil ta ansvar for å skape en bedre kultur. Hun kjenner seg ikke igjen i alle anklagene, men ser dette som en mulighet for forbedring.
4 måneder siden
Ansatte hos influenser Matilda Djerf og hennes klesmerke, Djerf Avenue, anklager arbeidsplassen for psykisk terror, mobbing og favorisering. Flere ansatte forteller om et arbeidsmiljø som har ført til panikkanfall og angst. Djerf har beklaget hendelsene og sier hun jobber med en coach for å bli en bedre leder. Selskapet har også uttalt at de tar anklagene alvorlig og har startet en evaluering. En ansatt forteller også at Djerf skal ha kalt en modell «feit», til tross for at klesmerket profilerer seg som inkluderende.
4 måneder siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf, kjent for sin klesstil og sitt hår, anklages for dårlig ledelse i sitt klesmerke Djerf Avenue. Ansatte rapporterer om et dårlig arbeidsmiljø med skriking og nedsettende kommentarer. Djerf og daglig leder har uttalt at de tar kritikken alvorlig. Artikkelen stiller spørsmål ved om Djerfs image vil ta skade, da hennes popularitet hovedsakelig er basert på estetikk, og om fansen vil forvente mer enn et velpleid ytre. Det påpekes at kombinasjonen av å være influenser og gründer kan skape utfordringer med personalhåndtering.
24 dager siden
Den svenske influenseren Matilda Djerf anklages for plagiat etter lanseringen av sin nye kolleksjon. Bildene fra Djerf Avenue, som viser Djerf liggende i et stort skjell, er svært like bildene til merket Slip Silk Pillowcase fra tidlig 2024. Djerf Avenue har innrømmet å ha blitt inspirert av bildene, men motejournalist Emily Dahl mener likheten er så stor at det er vanskelig å kalle det inspirasjon og omtaler det som uetisk. Djerf har tidligere mottatt kritikk for dårlig arbeidsmiljø.
3 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan bloggere og influencere utvikler seg fra profiler i sosiale medier til bedriftseiere, og de utfordringene som følger med. Den svenske influenceren Matilda Djerf er et eksempel på en som har fått kritikk for dårlig behandling av sine ansatte. Influensermarkedsføring er en milliardindustri, men det er viktig med tydelig merking av reklame og bevissthet rundt rollen som forbilder. Flere norske influencere har lykkes med å bygge store virksomheter, men kontroverser kan påvirke merkevaren. Likevel kan feiltrinn også styrke merkevaren på sikt.
4 måneder siden
Plus-size modell Aretha Bergdahl kritiserer Mathilda Djerf etter avsløringer om dårlig behandling av ansatte i Aftonbladet. Flere anonyme ansatte hevder å ha opplevd mobbing og forskjellsbehandling. Bergdahl reagerer spesielt på en påstand om at Djerf skal ha kalt en plus-size modell «feit» etter en fotoshoot. Bergdahl mener at Djerf Avenue og andre merker bruker plus-size modeller som «troféer» for å fremstå som inkluderende, noe hun anser som skadelig. Djerf Avenues driftsdirektør avviser påstandene og understreker at de respekterer sine modeller.
3 måneder siden
Influenserne Vita og Wanda Mashadi beklager sin oppførsel etter en episode på restauranten Grotto i Oslo. De brukte en mobil lyslampe for å ta bilder av maten, noe en ansatt reagerte på. Søstrene kritiserte deretter den ansatte på Snapchat, og kalte ham blant annet for en «looser». Nå beklager Vita Mashadi språkbruken og innrømmer at det ikke var greit. Daglig leder ved Grotto mener de ansatte opptrådte vennlig, og at lyslampen var sjenerende for andre gjester. Mashadi-søstrene sier de vil be om lov før de bruker lyslampe på restauranter i fremtiden.
18 dager siden
De svenske influenserne Lovisa Worge og Hanna Friberg har uttalt seg om kritikken de har fått for å skape kroppspress i sosiale medier. I et intervju med Aftonbladet forteller de om forventningene om å være perfekte forbilder, og hvordan de selv bidrar til et urealistisk kroppsbilde. Worge, kjent fra «Girls of Stockholm», sier hun tar ansvar for å ha lagt ut bilder som har provosert, og innrømmer at hun er en bidragsytende faktor til kroppspresset. Friberg understreker at de er vanlige jenter som lever offentlig, og at det er vanskelig å alltid være et godt forbilde.
12 timer siden
NRK beklager at de kringkastet alvorlige anklager mot Fellesforbundets leder Jørn Eggum. Fellesforbundet sier de ikke fikk mulighet til å svare før påstandene ble fremsatt.
3 måneder siden
Influensertvillingene Vita og Wanda Mashadi har beklaget sin oppførsel etter en hendelse på restauranten Grotto i Oslo. De kritiserte først restauranten og en ansatt i sosiale medier etter en ubehagelig konfrontasjon. Kritikken førte til en storm av reaksjoner, og tvillingene har nå lagt seg flate. De beklager at de kalte en ansatt for en «looser» og at de antydet at Grotto var rasistisk. Tvillingene har vært i kontakt med daglig leder for Grotto og beklaget seg også overfor TV 2. De ønsker nå å legge saken død.
1 måned siden
Frida Homlung, nylig utstemt fra «Kompani Lauritzen», kritiserer produksjonen for manglende støtte og dårlig kommunikasjon. Hun forteller at hun slet under innspillingen på grunn av kjefting og lange dager. Homlung reagerer spesielt på en psykologtime hun opplevde som et ubehagelig avhør uten mulighet for pauser. Hun kritiserer også at befalet ikke var informert om hennes avtalte bruk av sovepiller, noe TV 2 bekrefter skyldtes en kommunikasjonssvikt. TV 2 beklager hendelsen og understreker at deltakelse i programmet kan være både fysisk og psykisk krevende for deltakerne.
3 måneder siden
Influenser-søstrene Vita og Wanda Mashadi beklager sin håndtering av en episode på restauranten Grotto i Oslo. Etter å ha brukt ekstra lys for å fotografere maten, opplevde de en ubehagelig konfrontasjon med de ansatte. Søstrene kritiserte restauranten i sosiale medier, men innser nå at de håndterte saken feil. De beklager spesielt å ha kalt en ansatt for 'looser' og innrømmer at de lot en negativ hendelse overskygge den positive opplevelsen av maten og servitørene. De vil fremover spørre om tillatelse før de bruker ekstra lys ved fotografering på restauranter.
4 måneder siden
Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland i Oslo og de tidligere vikenfylkene går av etter alvorlig svikt i klagebehandlingen om tvangsmedisinering og manglende behandling av 969 innsynskrav. Haugland beskriver situasjonen som en skandale og erkjenner ansvar, men peker også på manglende ressurser. Hun kritiserer systemet og manglende midler, men det understrekes at dette ikke unnskylder den åpenbare svikten. Klagere er ikke blitt informert om forsinkelsene før nå. Det er en tydelig opprydningsvilje i statsforvalterembetet.
4 måneder siden
Klesmerket Djerf Avenue anklages for å underbetale modeller og tilby klær som betaling i stedet for lønn. Modellbyrået FYE Management hevder Djerf Avenue kontaktet modeller direkte etter å ha fått vite byråets priser. Flere modeller bekrefter å ha fått for dårlig betalt. Djerf Avenue avviser anklagene om utnyttelse, og hevder de har handlet i tråd med modellens ønsker. Selskapet erkjenner å ha tilbudt klær som betaling tidligere, men sier de har sluttet med denne praksisen og nå betaler lønn på lik linje med resten av bransjen.