Høye ispriser i Oslo: – Alt har blitt dyrt
1 måned siden siste oppdatering
3 min lesetid
1 måned siden siste oppdatering
3 min lesetid
Familien Molland ble sjokkert over prisen på fire softis til 278 kroner på Aker Brygge i Oslo. Selv om isen oppleves dyr, viser SSB-tall at prisveksten på iskrem er lavere enn for annen mat.
Familien Molland reagerte med sjokk da de betalte 278 kroner for fire softis på Aker Brygge i Oslo. Ansgar Molland, som ferierer fra Bergen, fant prisen på nær 70 kroner per is høy, men unnet seg det som en ferieutgift. Han og hans familie merker generelt at alt har blitt dyrere, spesielt dagligvarer som brød.
Søstrene Siw Blindheim og Oddny Valen fra Ålesund opplevde lignende, og betalte 118 kroner for to is med strøssel. De kjøper billigere produkter når alt blir dyrere, men unner seg is én gang i året. Statistisk sentralbyrå (SSB) opplyser imidlertid at prisene på iskrem faktisk har steget mindre enn for mange andre matvarer det siste året.
I juni var prisøkningen på iskrem 1,7 prosent, godt under den generelle matvareprisveksten på 4,7%. Rådgiver Trym Kristian Økland forklarer at is ofte brukes som kampanjevare, og at prisveksten på mat generelt skyldes en kombinasjon av økte kostnader i verdikjeden, svak kronekurs, og en betalingsvillig befolkning. Han understreker at prisveksten på mat er et globalt fenomen, og at det er for enkelt å skylde på grådighet i dagligvarebransjen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!