Prisnivået på mat og drikke om bord på norske ferger har skapt debatt i sommer, der reisende uttrykker sjokk over høye kostnader. Steffen Hansen reagerte på et ostehorn til 94 kroner og en baconpølse til 75 kroner på MF «Tranøy» mellom Bodø og Lofoten, og mener fergeselskapene utnytter sultne passasjerer.
Australske turister, Sage og Temai Boshoff, fant også prisene, spesielt for iskaffe, uforholdsmessig høye sammenlignet med hjemlandet. Kommunikasjonssjef Magne Gisvold i Torghatten forsvarer prisene med høye driftskostnader for å drive kafé på ferge, inkludert lønn og vedlikehold, og at kafeen bidrar til å finansiere andre utgifter.
Andre fergeselskaper som Fjord1, Norled og Boreal har varierende priser, men bekrefter at kioskvarer på ferge er dyrere enn på land. Enkelte passasjerer, som Mats Garnes, mener imidlertid at prisene er fortjent og ikke urimelige sammenlignet med landbaserte restauranter.