
Freia hvit sjokolade krympet: Forbrukere reagerer
Freia har redusert vekten på sin hvite sjokoladeplate, et nytt eksempel på krympflasjon som vekker reaksjoner blant forbrukere. Endringen skaper utfordringer for bakere som er vant til standardmål, og selskapet beklager ulempene.
1 måned siden siste oppdatering
2 min lesetid
Kort oppsummert
- Freia har redusert vekten på sin hvite sjokoladeplate fra 100 til 90 gram, et eksempel på krympflasjon.
Sammendrag
Freia har redusert vekten på sin hvite sjokoladeplate fra 100 til 90 gram, et eksempel på den økende trenden med krympflasjon. Forbruker Camilla Dahl Larsgård reagerer sterkt på endringen, spesielt fordi sjokoladen ofte brukes til baking hvor 100 gram er et standardmål i oppskrifter. Hun mener det blir kostbart når man må kjøpe flere plater for å oppnå ønsket mengde.
Øyvind Olufsen fra Mondelez, som eier Freia, bekrefter vektreduksjonen. Han forklarer at Freia samproduserer den hvite sjokoladen med søsterselskaper i Europa, og fabrikken produserer ikke lenger 100-gramsplater.
Olufsen beklager ulempene for forbrukerne og påpeker at butikkjedene selv setter prisen. Endringen skjedde tidlig i 2025.
Kontekst
Camilla Dahl Larsgård
Øyvind Olufsen
Freia
Mondelez
Norge
Europa