Landslagspadler Eivind Vold er kreftfri etter å ha gjennomgått cellegiftbehandling for blautvevssarkom. Han har vært aktiv under hele behandlingsperioden, noe legene mener har hatt en positiv effekt. Vold har trent jevnlig og forsøkte å løfte 160 kg i benkpress kort tid etter sin siste cellegiftkur.
Han har også satt seg mål om å løpe maraton i 2025. Vold understreker viktigheten av å opprettholde aktivitet og mestringsfølelse i en slik prosess.
Hans bror har også vært gjennom kreftbehandling, men er nå frisk. Vold planlegger å fortsette å være aktiv og delta i morsomme aktiviteter.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Etter å ha fått kreft i ryggen og gjennomgått en operasjon som skadet nerver, opplevde sykkelentusiasten Ole Christian Nymoen lammelser i begge bena. Han er nå testpilot for en Tectus-ortose, en avansert støtteskinne som bruker hydraulikk og datastyring for å muliggjøre bevegelse. Ortosen gir ham bremsefunksjon i venstre bein, noe som gjør at han kan gå nesten normalt på jevnt underlag og trene på å gå i trapper. Nymoen deltar på et opphold ved Beitostølen Helsesportsenter for å lære seg å bruke ortosen optimalt og trene seg opp igjen. Han har satt seg ambisiøse mål, inkludert deltakelse i Ridderrennet 2026 og å kunne sykle på en tohjulssykkel igjen.
4 måneder siden
Carl Christoffer (57) fra Larvik ble diagnostisert med alvorlig lungekreft med spredning i 2020, og fikk beskjed om at han kanskje bare hadde et halvt år igjen å leve. Etter å ha blitt feildiagnostisert flere ganger, fikk han til slutt riktig diagnose og startet behandling. En ny medisin som passet hans genmutasjon, førte til en rask og betydelig bedring. Han kunne slutte med cellegift og immunterapi, og er nå tilbake i jobb og lever et aktivt liv. Kreftforeningen fremhever viktigheten av forskning, og at overlevelsen av lungekreft har økt betraktelig de siste 20 årene. Carl Christoffer har opplevd at kreftdiagnosen har ført til mer åpen kommunikasjon i familien og større fokus på relasjoner.
2 måneder siden
Den sveitsiske alpinstjernen Niels Hintermann er friskmeldt etter å ha blitt behandlet for lymfekreft. Hintermann delte nyheten på Instagram og beskriver det som en vanskelig tid. Han ble diagnostisert med kreft i oktober, noe som førte til at han måtte avslutte sesongen. Landslagslegen Walter Frey er optimistisk og håper Hintermann kan være tilbake for fullt neste sesong. Hintermann har tidligere vunnet to utforrenn i Kvitfjell, i 2022 og 2023.
3 måneder siden
Den svenske håndballegenden Per Carlén (64) fikk i 2023 en kreftdiagnose med spredning til tykktarm, lever og lunger. Han gjennomgikk en tøff behandling som inkluderte operasjoner, og responderte godt på denne. I oktober ble det rapportert at han hadde verdier som en frisk person. Nå har Carlén fått et tilbakefall i lungene og er inne i sin tredje runde med behandling. Han forteller at det er tøft, men at han har bestemt seg for å fortsette behandlingen. Carlén er svært takknemlig for helsepersonellets innsats.
2 måneder siden
Finn Åge Stenberg (66) fra Holmestrand fikk Parkinson i 2015 og bruker medisiner for å dempe symptomene, men sliter med bivirkninger. Han trener aktivt, inkludert sykling og boksing, for å holde sykdommen i sjakk og deltar i Parkinsonforeningen. I februar skal han vurderes for en DBS-operasjon (dyp hjernestimulering) på Rikshospitalet, som kan gi ham bedre livskvalitet og færre bivirkninger. Stenberg er åpen om sin sykdom og får støtte fra sin kone, barn og venner, og ser frem til å fortsette å leve et aktivt liv.
2 måneder siden
Heidi Barth vant EM-gull i sjukamp etter å ha gjennomgått en hjerteoperasjon. Legene hadde liten tro på at hun ville kunne leve et aktivt liv, men Barth har motbevist dette ved å trene hardt og delta i veteranmesterskap. Hun har også overlevd kreft og en blodpropp i hjernen. Til tross for en vanskelig sykdomshistorie, trener hun daglig, og hennes personlige trener må passe på at hun ikke overtrener. Barth er motivert av gleden ved å prestere og konkurrere, og hun skal snart delta i nordisk mesterskap i ti forskjellige øvelser. Fysioterapeut Tine Iselin Løvhøiden fremhever viktigheten av fysisk aktivitet etter hjertesykdom og ser på Barth som en inspirasjon.
6 dager siden
Carina Dahl har delt åpent om hvordan faren, Morten "Diesel" Dahl, har kjempet mot lymfekreft med spredning siden november. Han gjennomgikk strålebehandling, cellegift og et langt sykehusopphold, noe som var svært tøft for hele familien. Carina beskriver det som "grisetøft" og forteller at både hun og faren var tilbakeholdne med å snakke om sykdommen. Hun har selv erfaring med kreft, og understreker viktigheten av å dele slike opplevelser, spesielt etter at faren nå er kreftfri. Carina har også opplevd utbrenthet i en travel periode samtidig som hun støttet faren. Nå gleder hun seg over at faren er frisk igjen og har nylig hatt sin første konsert etter sykdommen. Hun setter pris på kvalitetstiden de har fått sammen og ser frem til å se ham opptre med bandet TNT.
3 måneder siden
Hopplegenden Roger Ruud (66) overrasket med sitt nærvær på trenertribunen under Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Til tross for en uhelbredelig kreftdiagnose i 2021, virket Ruud å være i god form. Han fortalte til Dagbladet om positive behandlinger og et opphold på Røros som har bidratt til bedre helse. Ruud ble behandlet som en æresgjest, med bakgrunn i sin seier i samme renn i 1982. Han beskrev oppholdet i hoppbakken som god medisin. Ruud planlegger å følge Hoppuka videre til Innsbruck med et følge på åtte personer.
1 måned siden
Henrik Berntsen (56) fikk diagnosen uhelbredelig lymfekreft i 2021, og har siden tatt i bruk biohacking for å forlenge livet. Han kombinerer isbading, et strengt ketogent kosthold, faste og et stort antall kosttilskudd. Berntsen gjennomgår også avanserte gentester for å kartlegge kreftcellene og tilpasse behandlingen. Disse testene har vist en reduksjon i antall kreftceller, noe som har gitt positive tilbakemeldinger fra hans lege. Livsstilsendringene har hatt stor innvirkning på hans sosiale liv og har kostet over en halv million kroner. Til tross for dette føler han seg bedre enn på lenge, men er åpen om usikkerheten rundt effekten av biohacking.
2 måneder siden
Halvor Bakke forteller åpent om livet med prostatakreft, en diagnose han fikk i 2023. Han beskriver hverdagen som krevende, preget av frykt for hvordan sykdommen utvikler seg. Bakke understreker viktigheten av åpenhet rundt prostatakreft og oppfordrer menn til å sjekke seg tidlig. Han forteller at han forsøker å holde motet oppe ved å jobbe, tilbringe tid med venner og familie, og ved å realisere drømmer, som å bygge et hus i Sør-Afrika.
21 dager siden
Trygve Kroken-Braate fra Team Pølsa har redusert bruken av smertestillende medisiner etter å ha trent mot et skirenn under VM i Trondheim. Trygve har en sjelden bensykdom som forårsaker mye smerter. Gjennom fokusert trening og styrketrening har han opplevd en markant forbedring, med færre smerter og økt fysisk kapasitet. Moren hans forteller at han nå kan gå noen skritt uten smerter, og at behovet for smertestillende har gått ned fra tre ganger i uken til omtrent en gang i halvannen måned. Lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle understreker at trening kan virke smertelindrende og forebygge tilstander som gir smerter, men påpeker at smertestillende fortsatt kan være nødvendig for noen.
2 måneder siden
Tidligere VIF-leder og Klanen-grunnlegger Anders Krystad har fått diagnosen lungekreft og befinner seg i Vietnam, hvor han har jobbet med et barnefotballprosjekt siden 2001. Han har ikke rett på folketrygd fordi han har bodd utenfor Norge i over ti år, og er avhengig av å finansiere behandlingen selv. Kostnadene er estimert til to millioner kroner, og Klanen har startet en Spleis for å samle inn penger. Krystad har startet på cellegift og har allerede gjennomgått en vellykket behandling, men flere operasjoner gjenstår. Han er optimistisk og stoler på legene i Vietnam, hvor behandlingen er rimeligere enn i Norge.
22 dager siden
Thomas Lillebror Finne, som er rammet av bukspyttkjertelkreft, ønsker mer fokus på denne kreftformen, som har høy dødelighet. Han etterlyser en konkret handlingsplan fra regjeringen, da han mener eksisterende behandling kun lindrer smerte. Overlege Arne Westgaard påpeker mangelen på forskningsgjennombrudd siden 2013. KrFs leder Dag-Inge Ulstein har bedt helseministeren om en begrunnelse for hvorfor bukspyttkjertelkreft ikke er prioritert i kreftstrategien. Helseministeren svarer at pasienter får best mulig behandling og viser til kreftstrategiens mål om gentesting. Finne er likevel ikke beroliget og håper kreftformen en dag vil være utryddet.
24 dager siden
Artikkelen forteller historien om Christine Koth og Thomas «Lillebror» Finne, som utviklet et sterkt vennskap etter at Lillebror tok kontakt under Christines kreftbehandling i 2019. Lillebror støttet henne gjennom sykdommen med oppmuntring, gaver og bønn. Etter at Christine ble friskmeldt høsten 2022, fikk Lillebror selv en kreftdiagnose etter å ha opplevd uforklarlig slitenhet og smerter. Artikkelen beskriver hvordan deres vennskap har vært en kilde til styrke for dem begge i møte med livstruende sykdom.
4 måneder siden
Synnøve Berget Rusten, en 45 år gammel småbarnsmor fra Åheim, har hatt kreft fire ganger på seks år. Hun lever nå med uhelbredelig kreft som har spredt seg til skjelettet, og hennes håp ligger i videre fremskritt innen kreftforskning. Til tross for utfordringene har hun og familien valgt å fokusere på å leve livet fullt ut, med reiser, familieaktiviteter og feiringer. Synnøve understreker viktigheten av støtte fra pårørende og håper hennes historie kan inspirere andre i lignende situasjoner. Kreftforeningen fremhever samtidig behovet for mer forskning for å utvikle nye behandlingsmetoder.