

Norske myndigheter planlegger å tilsette jod i salt for å bekjempe økende jodmangel i befolkningen, spesielt hos kvinner i fertil alder og gravide. Dette skyldes endringer i kostholdet med redusert inntak av melk og hvit fisk.
Jod er essensielt for stoffskiftet og hjernens utvikling, og alvorlig mangel kan føre til irreversible hjerneskader hos barn. Tiltaket, som starter i 2025, innebærer at 20 mikrogram jod per gram salt tilsettes, også i industrifremstilte brød og bakervarer.
FHI understreker viktigheten av tilstrekkelig jodinntak og overvåker situasjonen.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
24 dager siden
Nettavisen
3 måneder siden
VG
2 måneder siden
Dagbladet
3 måneder siden
Dagbladet
4 måneder siden
NRK
2 måneder siden
Dagbladet
5 måneder siden
Nettavisen
21 dager siden
NRK
2 måneder siden
VG
23 dager siden
Dagbladet
4 måneder siden
Nettavisen
1 måned siden
TV2
4 måneder siden
TV2
2 måneder siden
Dagbladet
1 måned siden
VG