Kjøtt fra mellom 200 og 300 griser som har spist fôr med for høyt innhold av D-vitamin, har blitt brukt i matproduksjon før feildoseringen ble oppdaget. Mattilsynet ser alvorlig på saken, selv om foreløpige beregninger ikke viser akutt helserisiko.
Nortura informerte først feilaktig om at ingen av grisene hadde gått til matproduksjon. Mattilsynet har bedt om en redegjørelse fra Nortura og en vurdering fra FHI, men Nortura mener kjøttet er trygt å spise.
Saken startet med at over 600 tonn egg ble trukket fra markedet grunnet feildosering av vitamin D i fôret fra Felleskjøpet Agri.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
TV2
4 måneder siden
VG
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
NRK
4 måneder siden
TV2
4 måneder siden
Dagbladet
1 måned siden
VG
1 måned siden
Nettavisen
4 måneder siden
NRK
1 måned siden
Dagbladet
3 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
VG
4 måneder siden
TV2