Mattilsynet melder at svin med for høyt D-vitamininnhold har blitt brukt i matproduksjon, etter først å ha blitt informert om det motsatte. Rundt 500 svin som hadde spist fôr med feildosering av vitamin D, ble slaktet før feilen ble oppdaget.
Nortura mener det ikke er noen helsefare knyttet til nivåene i svinene, men Mattilsynet har likevel bedt om en grundig redegjørelse og har konsultert Folkehelseinstituttet. Folkehelseinstituttet vurderer at det ikke er noen akutt helsefare ved inntak av produkter fra disse svinene, selv over en periode på to uker.
Saken kommer i kjølvannet av tilbakekallingen av over 600 tonn egg på grunn av for høyt vitamin D-innhold.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
TV2
4 måneder siden
TV2
4 måneder siden
NRK
4 måneder siden
TV2
4 måneder siden
Dagbladet
4 måneder siden
NRK
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
Dagbladet
1 måned siden
VG
4 måneder siden
Nettavisen
4 måneder siden
Dagbladet
4 måneder siden
NRK
1 måned siden
Dagbladet
4 måneder siden
VG