Nettavisen har avdekket en betydelig prisforskjell på det franske luksussyltetøyet «St Dalfour» mellom Norge og Sverige. Et glass koster 72 kroner hos Coop i Oslo, mens det samme glasset selges for tilsvarende 35,50 norske kroner hos Coop i Uddevalla, Sverige. Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen uttrykker at de ikke forstår den lave prisen i Sverige, og at en slik pris i Norge ville medført et solid tap for dem.
Han forklarer prisforskjellen med at markedene er «helt ulike», med varierende butikkstruktur, logistikk, leverandørsammensetning og kostnadsnivå. Dette kommer i en periode hvor matprisene i Norge har økt med 5,9 prosent det siste året.
Administrerende direktør Vegard Einan i NHO Service og Handel påpeker imidlertid at den totale matprisstigningen over de siste seks årene er sammenlignbar i Norge (32,6%), Sverige (32,8%) og Danmark (34,9%). «St Dalfour» er kjent som et eksklusivt syltetøy uten tilsatt sukker, søtet kun med fruktjuice.