En artikkel om hvorvidt det er greit å tisse i dusjen. Urologer mener det er trygt og praktisk, og avkrefter påstander om at det er skadelig for kvinners underliv. Det hevdes at stående tissing kan svekke bekkenbunnen, men dette avvises av andre urologer.
Tissing i dusjen kan faktisk være sunt da det kan bidra til å unngå å presse ut urin, noe som kan svekke muskulaturen. Menn bør være oppmerksomme på forhuden ved urinering for å unngå soppinfeksjon.
Tissing i badekaret frarådes, men det anbefales å tisse etter et bad. Konklusjonen er at det ikke er så nøye hvor man tisser, men man bør tisse med full blære.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Leger mener det er helt greit å tisse i dusjen, og ser ingen ulemper ved det. En urolog påpeker at det i en varm dusj er lett å slappe av i lukkemuskelen og la urinen komme ut. Han mener også at det kan være sunt å urinere i dusjen, i motsetning til påstander om det motsatte. Det understrekes at det er personlige preferanser om man ønsker å urinere der man vasker seg.
2 måneder siden
Isbading har blitt svært populært de siste årene. Forskning gir imidlertid ikke entydige svar på om det har varige helseeffekter.
2 måneder siden
Tøyenbadet i Oslo vurderer å innføre strengere tiltak for å sikre at badegjester dusjer og vasker seg ordentlig før de går i bassenget. Dette kommer etter tilbakemeldinger fra badegjester og bekymringer rundt vannkvaliteten. Astma- og allergiforbundet påpeker at manglende kroppsvask fører til dårligere vannkvalitet og økt klorbruk, noe som kan irritere luftveiene. Helsedirektoratet og leger understreker at dusjing er avgjørende for å begrense smitterisiko. Tøyenbadet vurderer nå å øke kontrollene og bruke digitale infoskjermer for å minne folk om viktigheten av å dusje. Tromsøbadet opplever lignende utfordringer, og ser at kroppsfokus og sjenanse kan være årsaker til at folk unngår å dusje nakne.
2 måneder siden
En ekspert advarer mot å tisse «for sikkerhets skyld», da dette kan føre til at blæren lærer seg dårlige vaner. Hyppige dobesøk kan resultere i at man må tisse oftere, selv om blæren ikke er full. Det anbefales å drikke når man er tørst og tisse når man er tissetrengt, med et gjennomsnitt på rundt åtte dobesøk per dag. Det er mulig å trene opp blæren ved å holde seg i tre til fire timer mellom hvert besøk. Overaktiv blære er en vanlig tilstand, spesielt blant kvinner, og kan vanligvis håndteres av allmennlegen.
1 måned siden
En artikkel om bakterier på tastaturer viser at de kan inneholde mer bakterier enn toalettseter. Smittevernoverlegen anbefaler renhold og håndhygiene for å redusere risikoen for spredning av sykdomsfremkallende bakterier og virus. Det understrekes at det er usikkert hvor stor risikoen er for å bli syk, men studier viser at desinfeksjon reduserer bakteriemengden. Vanlige bakterier er gule stafylokokker, men også antibiotikaresistente bakterier og virus kan finnes på tastaturet.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker hvordan gravide kvinners mager blir gjenstand for berøring og kommentarer, i motsetning til andre kroppsdeler. Forfatteren reflekterer over hvordan menn ikke opplever samme form for fysisk anerkjennelse for sin rolle i unnfangelsen. Det trekkes en parallell til distriktspolitikk, der kvinnen/Oslo får æren for 'produktet' mens mannen/distriktene leverer råvarene. Artikkelen diskuterer også forskning som viser at kvinner trenger et ryddig hjem for å slappe av, mens menn kan hvile uavhengig av omgivelsene. Konklusjonen er at mer og bedre sex er god distriktspolitikk, og at menn bør la kvinner kjefte mens de hviler for å skape bedre forhold.
25 dager siden
Artikkelen tar for seg den økende bruken av testosteron blant kvinner i overgangsalderen, og de delte meningene om dette. Mange kvinner opplever økt energi, sexlyst og muskelmasse ved bruk av testosteron, og flere gynekologer støtter behandlingen. Samtidig advarer eksperter mot manglende forskning på langtidsvirkninger og mulige bivirkninger som økt hårvekst og dypere stemme. Det understrekes at det ikke finnes godkjente testosteronpreparater for kvinner, og at psykologisk hjelp kan være et bedre alternativ for noen. Artikkelen belyser også et likestillingsproblem knyttet til refusjon av testosteron.
1 måned siden
Artikkelen omhandler viktigheten av regelmessige dobesøk og farene ved å holde tilbake avføring. Eksperter advarer om at det kan føre til forstoppelse, magesmerter og andre helseproblemer. En studie viser at daglige dobesøk er gunstig for tarmfloraen, og anbefaler mellom én og tre ganger per dag. Artikkelen belyser også doskam, som kan føre til at man unngår å gå på do i offentlige rom, med alvorlige konsekvenser. Råd for å unngå forstoppelse inkluderer et balansert kosthold, nok vann og å lytte til kroppens signaler.
14 dager siden
Artikkelen tar for seg vanlige myter om soling og solkrem. Hudlege Miray Al-Mustafa understreker viktigheten av å unngå sterk sol, bruke fysiske barrierer som klær og hatt, og bruke solkrem som siste utvei. Fagrådgiver Anne Blakseth Nordby i Apotek 1 avkrefter også flere myter, som at solkrem gir kviser, reduserer vitamin D-produksjonen, er klissete, eller at sminke med solfaktor er tilstrekkelig. Det understrekes at tilstrekkelig mengde solkrem og hyppig påføring er viktig for å oppnå tilstrekkelig beskyttelse, og at soling generelt øker risikoen for hudkreft.
16 dager siden
Forskere ved University of Waterloo har utviklet et nytt urinaldesign som skal redusere urinsprut på offentlige toaletter. Inspirasjonen kommer fra hunders måte å urinere på, og løsningen ligger i å redusere vinkelen på urinalet til 30 grader eller mindre. Tester viser at dette designet holder urinen i urinalet, i motsetning til eldre modeller som kan spre sprut opptil en meter. Det nye designet, kalt «Nautilus», skal også være mer brukervennlig for barn og rullestolbrukere, og kan være fordelaktig på steder med dårlig stabilitet. Forskerne anslår at en fullstendig utskifting av urinaler i USA kan forhindre at en million liter urin havner på gulvet hver dag.
2 måneder siden
En ny studie viser at spyling på offentlige toaletter sprer bakterier i luften, spesielt fra huktoaletter. Forskere fant at flere nedtrekk øker spredningen av små, inhalerbare bakteriedråper. De foreslår tiltak som oppgradering til vannklosetter, bedre ventilasjon og å unngå unødvendige nedtrekk for å redusere helserisikoen. Å lukke toalettlokket før spyling anbefales også for å hindre spredning av bakterier.
19 dager siden
Artikkelen utforsker hvorfor mannlige strippere synes å være mer akseptert enn kvinnelige, og argumenterer for at denne dobbeltmoralen kan ha negative følger for unge menn. Den belyser kroppspress og mangel på positive rollemodeller som gutter opplever, noe som kan drive dem mot skadelige miljøer. Forfatteren oppfordrer til økt oppmerksomhet rundt disse skjevhetene og en aktiv lytting til unge menns perspektiver, samt en refleksjon over underholdningsverdien av mannlige strippere.
1 måned siden
Badevakter ved Jessheimbadet opplever at mange voksne ikke følger reglene om å dusje grundig uten badetøy før de går i bassenget. Personalet forteller at mange vegrer seg for å dusje nakne, og at de ofte møter motstand når de påpeker dette. Enkelte gjester oppgir ulike årsaker, som nylig farget hår eller ubehag ved å dusje nakne. Daglig leder tror kroppspress kan være en medvirkende årsak, og ser en økning i bruken av fellesgarderober. Manglende dusjing kan på sikt føre til økt bruk av klor i bassengene, da renseanlegget allerede fanger opp store mengder skitt fra de som ikke dusjer.
4 måneder siden
Artikkelen tar for seg bakteriefeller man kan møte på reise i julen. Professor Ørjan Olsvik påpeker at mange ikke vasker hendene etter toalettbesøk, og at offentlige toaletter og transport er steder med høy smitterisiko. Han anbefaler å bruke papir på toalettknapper, kraner og dørhåndtak, samt å bruke antibac. Det understrekes at håndvask er viktigst mot virus. Artikkelen nevner også at aerosoler fra toalettet kan henge i luften i opptil en time. Både Vy og Avinor understreker viktigheten av god håndhygiene og økt renhold i juleutfarten.
27 dager siden
Lege Kaveh Rashidi oppfordrer menn til å vurdere sterilisering som prevensjonsmiddel, og mener det er på tide at menn tar større ansvar for familieplanlegging. Han beskriver inngrepet som raskt og enkelt, uten bivirkninger. Rashidis synspunkt om likestilling i prevensjonsansvar har fått støtte i Aftenpostens podcast «Fastlegen» og på TV 2s Nyhetskompaniet. Han mener leger må informere bedre om alternativet, da mange menn unngår det fordi de synes det høres skummelt ut. Han påpeker at det i mange parforhold er en selvfølge at kvinnen tar ansvar for prevensjon.