Leger mener det er helt greit å tisse i dusjen, og ser ingen ulemper ved det. En urolog påpeker at det i en varm dusj er lett å slappe av i lukkemuskelen og la urinen komme ut.
Han mener også at det kan være sunt å urinere i dusjen, i motsetning til påstander om det motsatte.
Det understrekes at det er personlige preferanser om man ønsker å urinere der man vasker seg.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
En artikkel om hvorvidt det er greit å tisse i dusjen. Urologer mener det er trygt og praktisk, og avkrefter påstander om at det er skadelig for kvinners underliv. Det hevdes at stående tissing kan svekke bekkenbunnen, men dette avvises av andre urologer. Tissing i dusjen kan faktisk være sunt da det kan bidra til å unngå å presse ut urin, noe som kan svekke muskulaturen. Menn bør være oppmerksomme på forhuden ved urinering for å unngå soppinfeksjon. Tissing i badekaret frarådes, men det anbefales å tisse etter et bad. Konklusjonen er at det ikke er så nøye hvor man tisser, men man bør tisse med full blære.
2 måneder siden
Tøyenbadet i Oslo vurderer å innføre strengere tiltak for å sikre at badegjester dusjer og vasker seg ordentlig før de går i bassenget. Dette kommer etter tilbakemeldinger fra badegjester og bekymringer rundt vannkvaliteten. Astma- og allergiforbundet påpeker at manglende kroppsvask fører til dårligere vannkvalitet og økt klorbruk, noe som kan irritere luftveiene. Helsedirektoratet og leger understreker at dusjing er avgjørende for å begrense smitterisiko. Tøyenbadet vurderer nå å øke kontrollene og bruke digitale infoskjermer for å minne folk om viktigheten av å dusje. Tromsøbadet opplever lignende utfordringer, og ser at kroppsfokus og sjenanse kan være årsaker til at folk unngår å dusje nakne.
2 måneder siden
Isbading har blitt svært populært de siste årene. Forskning gir imidlertid ikke entydige svar på om det har varige helseeffekter.
1 måned siden
Badevakter ved Jessheimbadet opplever at mange voksne ikke følger reglene om å dusje grundig uten badetøy før de går i bassenget. Personalet forteller at mange vegrer seg for å dusje nakne, og at de ofte møter motstand når de påpeker dette. Enkelte gjester oppgir ulike årsaker, som nylig farget hår eller ubehag ved å dusje nakne. Daglig leder tror kroppspress kan være en medvirkende årsak, og ser en økning i bruken av fellesgarderober. Manglende dusjing kan på sikt føre til økt bruk av klor i bassengene, da renseanlegget allerede fanger opp store mengder skitt fra de som ikke dusjer.
2 måneder siden
Artikkelen belyser den pågående debatten om aktiv dødshjelp i Norge, der helsepersonell er splittet. En overlege forteller om en pasient som fikk han til å endre syn på aktiv dødshjelp. Mens et flertall i befolkningen støtter legalisering, er mange helsepersonell skeptiske. Motstandere frykter vanskelige avgrensninger, vanskelige situasjoner for leger og at sårbare pasienter kan føle seg presset. Tilhengere argumenterer for at et tydelig regelverk kan sikre pasienters verdighet og selvbestemmelse, og viser til erfaringer fra land som har legalisert aktiv dødshjelp.
11 dager siden
En ny regel fra ITIA om at tennisspillere må dusje under oppsyn av dopingkontrollører har skapt debatt. Tidligere tennisprofil Mark Petchey reagerer kraftig og kaller det uakseptabelt. ITIA begrunner kravet med at det er nødvendig for å hindre juks. Norges beste kvinnelige tennisspiller, Malene Helgø, har ingen problemer med reglene og mener de er viktige for å holde idretten ren. Antidoping Norge har løst problemstillingen ved å ikke tillate dusjing før prøven er avlagt.
2 måneder siden
En ekspert advarer mot å tisse «for sikkerhets skyld», da dette kan føre til at blæren lærer seg dårlige vaner. Hyppige dobesøk kan resultere i at man må tisse oftere, selv om blæren ikke er full. Det anbefales å drikke når man er tørst og tisse når man er tissetrengt, med et gjennomsnitt på rundt åtte dobesøk per dag. Det er mulig å trene opp blæren ved å holde seg i tre til fire timer mellom hvert besøk. Overaktiv blære er en vanlig tilstand, spesielt blant kvinner, og kan vanligvis håndteres av allmennlegen.
25 dager siden
Artikkelen tar for seg den økende bruken av testosteron blant kvinner i overgangsalderen, og de delte meningene om dette. Mange kvinner opplever økt energi, sexlyst og muskelmasse ved bruk av testosteron, og flere gynekologer støtter behandlingen. Samtidig advarer eksperter mot manglende forskning på langtidsvirkninger og mulige bivirkninger som økt hårvekst og dypere stemme. Det understrekes at det ikke finnes godkjente testosteronpreparater for kvinner, og at psykologisk hjelp kan være et bedre alternativ for noen. Artikkelen belyser også et likestillingsproblem knyttet til refusjon av testosteron.
4 måneder siden
En lege i Bodø har sagt opp sin stilling i protest mot at hjertesenteret i Bodø skal styres fra Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Legen mener at dette vil føre til et dårligere tilbud for pasienter i Nordland, og at ledelsen i Tromsø ønsker å legge ned senteret i Bodø. Han reagerer også på at pasienter risikerer å bli sendt forbi Bodø til Tromsø, selv om det er tidsbesparende å behandle dem i Bodø. Helse Nord har tidligere fått kritikk for brudd på spesialisthelsetjenesteloven i forbindelse med denne saken. Klinikksjefen i Tromsø avviser at de vil legge ned avdelingen i Bodø, og sier de ønsker å videreutvikle tilbudet.
3 måneder siden
Private klinikker markedsfører linsebytteoperasjoner ved hjelp av kjendiser, men leger advarer om økt risiko for netthinneløsning, spesielt for yngre og nærsynte menn. En overlege ved Ullevål sykehus fraråder operasjonen for de under 55-60 år, og understreker at de ser en økning i pasienter med komplikasjoner etter slike inngrep. Forbrukerrådet påpeker at markedsføringen må være nøktern og ikke villede pasienter, og at det er viktig å informere om risiko. Klinikker hevder å ha grundige forundersøkelser, men en kjendis innrømmer at han opplevde markedsføringen som overveiende positiv. Antallet grå stær-operasjoner har økt, og det samme har tilfeller av netthinneløsning.
17 dager siden
Debatten om solkrem og dens effekt mot hudkreft pågår i sosiale medier. Ulike eksperter og organisasjoner presenterer motstridende synspunkter.
2 måneder siden
Artikkelen diskuterer om man bør velge ekstra prepp ved kjøp av felleski. Skiforeningens ekspert mener at det er unødvendig, og at man fint kan vedlikeholde skiene selv med enkle sprayprodukter. Han anbefaler en rød og en blå spray for henholdsvis pluss- og minusgrader, samt fellerens. XXL påpeker at felleski ikke er vedlikeholdsfrie, og tilbyr prepp-tjenester for de som ikke ønsker å gjøre det selv. De anbefaler en grundigere behandling med varm glider for best resultat, men understreker at flytende glider også kan brukes. Begge er enige om at fellerens er viktig for å opprettholde god glid.
3 måneder siden
Kunstner Öde Nerdrum mener fellesferien bør flyttes til vinteren, da han mener det er mer praktisk å jobbe utendørs om sommeren. Han kritiserer Norge for å etterligne andre land uten å ta hensyn til egne forutsetninger. Kongehusekspert Tove Taalesen støtter ideen om ferie i utlandet, men foreslår en obligatorisk Spania-tur for nordmenn for å bedre deres helse. I motsetning til Nerdrum, misliker Taalesen vinteren.
3 måneder siden
Fastlege Trym Viktor Jaang Bjørn-Hansen kritiserer leger for å sykemelde pasienter som ikke burde vært det, og mener dette er en hovedårsak til det høye sykefraværet i Norge. Han hevder leger ofte gir sykemeldinger for å unngå konflikter og lange diskusjoner, og at mange pasienter kommer til legen med en forventning om å få sykemelding. Bjørn-Hansen mener også at langtidssykemeldinger kan forverre tilstanden for pasienter med psykiske lidelser. Allmennlegeforeningen bekrefter at det kan være lettere å gi sykemelding, men understreker at de fleste leger prøver å finne den beste løsningen for pasienten. Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna sier hun stoler på fastlegenes vurderinger, men oppfordrer til mer bruk av gradert sykemelding.
29 dager siden
Periodisk fasting diskuteres etter en influensers fasteprosjekt. Fagfolk peker på både fordeler og ulemper ved ulike fastemetoder.