Sykepleieren Emilie Ripnes (35) var utslitt og nær sykemelding på grunn av en krevende jobb. Hun tok kontakt med en helseveileder og startet med lavterskel trening og gradvis endring av kostholdet.
Emilie begynte med korte styrkeøkter og gåturer, og byttet ut søtsaker med sunnere alternativer. Hun unngikk slankekur og fokuserte på å endre vaner.
Fysisk aktivitet har nå blitt en naturlig del av hverdagen hennes, og hun opplever mer overskudd, bedre humør og søvn. Emilie understreker viktigheten av å starte med små endringer og jobbe gradvis mot et sunnere liv, og anbefaler å ikke lete etter en rask løsning.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Hanne (54) opplevde å få for høyt blodtrykk og kolesterol, og merket at hverdagsaktiviteter ble tyngre. Hun tok grep og gikk ned 20 kg ved hjelp av kostholdsendring og styrketrening. Med veiledning fra en helseveileder fikk hun treningsprogram og kostholdsråd, med fokus på å øke proteininntaket, redusere koffein og trene styrke. Hanne trener nå styrke tre ganger i uken og opplever mer overskudd og bedre humør. Hun understreker viktigheten av å finne en treningsform man liker og at små grep kan gi store endringer.
16 dager siden
Hotellsjef Sigurd (40) endret livsstil etter å ha følt seg tung og sliten. Med hjelp fra en helseveileder begynte han å fokusere på bedre søvn, faste måltider og enkle treningsøvelser. Han sluttet å spise sent om kvelden og begynte å gå korte turer. Dette førte til at han gikk ned 11 kilo og fikk mer energi. Han klarte å passe bunaden sin på 17. mai og har nå som mål å løpe halvmaraton. Sigurd understreker at man ikke trenger treningssenter for å komme i form, og anbefaler å starte med små, overkommelige grep som å gå korte turer og prioritere søvn.
1 måned siden
Camilla Skagen Tanke (38) slet med sosial angst og mangel på energi, noe som gikk utover hverdagen og barna. Etter å ha endret kosthold og begynt å trene med hjelp fra helseveileder Anne-Lise Andersen, har hun opplevd store forandringer. Hun har gått ned 13 kg, fått mer energi, og den sosiale angsten er under kontroll. Endringene har ført til økt selvtillit og en mer aktiv og sosial hverdag.
4 måneder siden
Susanne Kalvøy-Karlsen (40) opplevde en vanskelig barndom som førte til helseproblemer og vektøkning. Hun forsøkte mange dietter uten suksess. Vendepunktet kom da hun begynte med styrketrening i kombinasjon med et sunt kosthold. Dette resulterte i vektnedgang, mer energi og færre betennelser. En ekspert bekrefter at kosthold er viktigst for vektnedgang, men styrketrening bidrar til å bevare muskelmasse. Susanne har nå startet et treningsprogram sammen med sin coach for å hjelpe andre med livsstilsendring, og deler sin historie på Instagram for å inspirere.
27 dager siden
Carina Olset Hovda (43) har tatt grep om egen helse etter å ha innsett at hun ikke lenger var så sprek som før. Hun har kuttet ut alkohol, begynt å trene regelmessig og skal delta i «16 ukers helvete bootcamp» for å endre livsstil. Olset merker stor forskjell etter at hun sluttet å drikke alkohol, spesielt på søvnkvalitet og fravær av fylleangst. Hun har også fått tilpasset kostholdet i programmet på grunn av sin kroniske tarmbetennelse, og fokuserer på å gjøre enkle, sunne valg i hverdagen.
2 måneder siden
Sykepleier Amanpreet Kaur ved Akershus Universitetssykehus fikk tilrettelagt turnusen sin etter at hun ble mor, noe som hindret sykemelding. Seksjonssjef Cathrine Enger Lunde understreker betydningen av tilpassede turnuser, spesielt i et kvinnedominert yrke hvor mange opplever et dobbeltpress. Ved å prioritere fleksibilitet, faglig utvikling og frivillige ordninger har avdelingen redusert sykefraværet. Helse Bergen jobber også med å redusere sykefraværet ved å fokusere på trivsel og fjerne belastende vaktsystemer med hyppige skift.
1 måned siden
Høyre foreslår å innføre «grønn resept», som gir leger mulighet til å foreskrive trening og kostholdsendringer på lik linje med medisiner. Dette kommer etter at Høyres nestleder, Tina Bru, og partikollega Erlend Svardal Bøe, har erfart positive helseeffekter av fysisk aktivitet. Svardal Bøe gikk ned 30 kilo etter å ha fått anbefaling om trening fra legen sin. Partiet ønsker å redusere medisinbruken og fremme forebygging for å redusere kostnader knyttet til sykepenger og uføretrygd. De understreker at dette ikke skal konkurrere med private treningssentre, men heller utnytte eksisterende kompetanse og fasiliteter.
1 måned siden
Bjørg Thorhallsdottir har fortsatt sin sunne livsstil etter deltakelsen i «16 ukers helvete», med daglig trening og et fokus på kosthold. Hun har gått ned i vekt og opplever bedre søvn og mer energi. Thorhallsdottir følger tre enkle råd for kostholdet: mindre sukker, mer grønnsaker og mer proteiner. Hun avviser kritikken om at programmet fremmer et usunt kroppsfokus, og understreker at det handler om en varig livsstilsendring for bedre helse. Hun skal også løpe halvmaraton til sommeren og full maraton neste år.
3 måneder siden
Marianne Sæbø har etter over 30 år med slanking, valgt å fokusere på intuitiv spising. Hun har tidligere gått ned over 30 kilo, men slet med å holde vekten nede. Sæbø forteller at hun utviklet et forstyrret forhold til mat, og at hun følte seg presset til å være tynn. Hun mener det er usunt å leve med selvforakt og stigma knyttet til kroppsstørrelse, og at psykisk helse er like viktig som fysisk helse. Eksperter påpeker at kroppen ofte vil tilbake til sin høyeste vekt etter slanking, og at intuitiv spising ikke er lett for alle. Sæbø deler sine erfaringer på Instagram under navnet «pensjonert slanker».
2 måneder siden
Emilie (31) solgte en oppusset leilighet på Tøyen for 600.000 kroner over prisantydning, bare ti timer etter salgsstart. Dette er hennes femte boligflipp, og hun anslår å ha tjent rundt 8 millioner kroner totalt. Eiendomsmegler Simon Barood i DNB Eiendom forklarer det gode markedet med blant annet senket egenkapitalkrav og høy etterspørsel i Oslo. Emilie advarer andre om at boligflipping er krevende og tidkrevende, og anbefaler å starte smått. Hun deler også tips om å bevare forholdet under oppussingsprosjekter.
2 måneder siden
Lotta Rasmussen (49) slet med hyppige migreneanfall, men har gjennom et forskningsprosjekt og helseveiledning nesten blitt kvitt migrenen og kommet i sitt livs beste form. Tidligere var hun forsiktig med treningen i frykt for å trigge anfall, men med hjelp fra en helseveileder fant hun en balanse som tillot henne å pushe seg på både styrke og kondisjon. Lotta trener nå fem ganger i uken i sitt eget hjemmegym, og har oppnådd imponerende resultater. Hun understreker viktigheten av konsekvens og støtte, og oppfordrer andre kvinner til å prioritere egen trening for bedre helse og overskudd.
2 måneder siden
En sykepleier med leddgikt klarte å komme tilbake i full jobb etter tre år med tilrettelegging fra arbeidsgiver. Dette står i kontrast til Nav-tall som viser at kun to av ti langtidssykmeldte er tilbake i full jobb etter ett år. Stadig flere mister retten til sykepenger og går over på andre ytelser som arbeidsavklaringspenger eller blir uføre. Høyre mener leger oftere bør skrive ut gradert sykmelding, og Revmatikerforbundet reiser rundt med en koffert med enkle grep for arbeidsgivere for å tilrettelegge for ansatte med kroniske sykdommer. Arbeids- og inkluderingsministeren mener også at legene må bli flinkere til å vurdere gradert sykmelding.
3 måneder siden
Ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm deler sine beste tips for en sunnere livsstil. Hun påpeker at mange spiser for lite når de prøver å gå ned i vekt, noe som kan føre til økt søtsug og dårlige matvalg. Ramm anbefaler å spise mat som metter, som frukt, bær og grønnsaker, samt å sørge for tilstrekkelig proteininntak. Hun understreker også viktigheten av å spise nok til lunsj for å unngå overspising senere på dagen. Det viktigste rådet er god planlegging, inkludert å forberede måltider for å unngå impulskjøp og usunne valg. Ramm er kjent fra TV-programmet «16 ukers helvete», der hun veileder kjendiser mot en sunnere livsstil.
12 dager siden
Ingunn Grytnes Kristensen (34) har overvunnet mange års kamp med vekt og dietter ved å trosse sin frykt for treningssentre og personlig trening. Etter å ha opplevd skam og mislykkethet med tidligere slankeforsøk, fant hun motivasjon i et TV-program og en støttende lege. Hun tok kontakt med en personlig trener, Christopher Wolff, som hjalp henne å bygge mestring og redusere skamfølelsen. Kristensen har gått ned rundt 50 kilo, men fokuserer nå mer på helse, styrke og trivsel i egen kropp. Hun løper nå også og deltar i løp, og ønsker å inspirere andre til å trosse sine egne barrierer.
1 måned siden
Emil Iversen, skiløperen som har opplevd både oppturer og nedturer, har startet et sideprosjekt kalt «Puls med Ivers». Konseptet tilbyr treningstips og coaching fra Iversen selv, med fokus på å motivere folk til å inkludere trening i hverdagen uten å snu livet på hodet. Iversen understreker at prosjektet ikke vil hindre ham i å satse videre på langrenn om han ønsker det, og ser frem til å hjelpe flere nordmenn med å komme i gang med trening.