VG testet maten fra «Grevinnen og hovmesteren» med TV-kokk Wenche Andersen. Journalistene gjenskapte menyen, som inkluderte Mulligatawny-suppe, hyse, kylling og frukt.
Til deres overraskelse ga Wenche alle rettene terningkast seks. Hun beskrev fisken med smør som moderne og mente at kyllingen passet godt med champagne.
Journalistenes forventning om dårlig mat ble snudd på hodet, og de måtte akseptere at grevinnen var en visjonær innen mat og vin. Wenche bekreftet at hun ikke hadde holdt tilbake på kritikken, og at hun virkelig syntes maten var god.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
10 dager siden
Et panel av kokker har testet årets iskremnyheter fra Hennig-Olsen, Isbjørn is og Diplom-is. Testen avslører både positive overraskelser og skuffelser. Kokkene savnet mer nyskapning, men fremhevet samtidig flere gode kandidater. Blant favorittene finner vi Litago sjokolade og Big Deal peanøtt, mens Dream fløteis sitron stakk av med seieren takket være en perfekt kombinasjon av fløteis og syrlig sitrontrekk. Ananassplitt og Oreo-isen fikk derimot blandede tilbakemeldinger, hvor førstnevnte manglet tydelig smak og sistnevnte ble opplevd som tørr.
22 dager siden
Artikkelen tester Rema 1000s kyllingbacon og grønnsakspølser. Kyllingbaconet fra Solvinge overrasket positivt med en smak som ligner svinebacon, men med lavere fettinnhold. Grønnsakspølsene fra Nordfjord, som inneholder svinekjøtt, gulrot, blomkål og ost, ble også godt mottatt, spesielt av barn. Testerne konkluderte med at begge produktene er gode alternativer til tradisjonelle varianter. Grønnsakspølsene fremheves som et rimeligere og sunnere alternativ til vanlig ostegrill.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en test av uvanlige drikkevarer fra Vinmonopolet, inkludert akevitt med smak av popcorn, lutefisk og brunost, samt gin laget på juletrær. Et testpanel med vineksperter vurderte produktene og fant både positive og negative overraskelser. Lutefiskakevitten ble ansett som en nedtur, mens akevittlikøren og popcornakevitten fikk gode tilbakemeldinger. Testpanelet diskuterte også dessertvinens popularitet og foreslo serveringsforslag for de ulike produktene. Artikkelen gir også en beskrivelse av hvert produkt, inkludert ingredienser, pris og alkoholprosent, samt hvem de passer som gave til.
1 måned siden
En test av årets godterinyheter avdekker både positive og negative overraskelser. Testpanelet, bestående av en dessertkokk og en konditorlærling, vurderte produktene etter utseende, duft, konsistens og smak. KitKat Chunky Peanut butter og Freia Kvikk Lunsj med appelsin og havsalt utmerket seg positivt. Panelet etterlyste generelt mer salt i godteriet for å balansere sødmen og fremheve smakene. Flere av nyhetene viste seg å være kopier av eksisterende produkter, og noen skuffet på grunn av smak eller konsistens.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler hvordan man kan redusere matsvinn i julen ved å bruke julematrester på kreative måter. Kokk Anette Fjelleng Hansen fra Matprat har utviklet «street»-inspirerte oppskrifter for å gi restene nytt liv, som gyros med ribbe og pinnekjøtt i brioche. Artikkelen belyser også det store matsvinnet i Norge, og regjeringens arbeid med en ny matkastelov. Riktig oppbevaring av mat, som nedkjøling før kjøleskap og forsiktig frysing, er viktig for å unngå matsvinn. Det oppfordres til kreativ bruk av rester, som restelunsj eller tapas, for å unngå at maten kastes.
4 måneder siden
Rune Rake, en kjent matanmelder, har rost en oppgradert versjon av lutefisk servert på en Michelin-restaurant. Retten inneholdt trøfler og en smørrik saus. Jørn Hoel, kjent som "trøffelhelt", påpeker at trøfler er en eksklusiv råvare, men har tidligere brukt det i lutefiskretter. Flere kokker ser potensialet i lutefisk med trøffel, men bemerker den høye prisen. Artikkelen foreslår også alternative måter å bruke lutefisk på, som i suppe eller taco, for å unngå tradisjonelle julematrester.
8 dager siden
Kokken Anette Fjelleng Hansen gir råd om hvordan man best oppbevarer mat i fryseren og hvor lenge ulike matvarer kan holde seg. Fett og saltinnhold påvirker holdbarheten, da fett kan harskne og salt kan fremskynde denne prosessen, spesielt i spekemat og salt fisk. Korrekt emballering med fryseposer eller plastfolie, helst vakuumert, er viktig for å unngå fryseskader og smaksforandringer. Maten bør spises samme dag som den tines, spesielt kjøtt som var ferskt da det ble fryst ned. Holdbarheten varierer fra 3 til 12 måneder avhengig av type kjøtt og fisk, med reinsdyr og viltkjøtt som kan oppbevares lengst. Selv om maten kan være trygg å spise etter anbefalt tid, vil kvaliteten gradvis forringes. Fjelleng Hansen anbefaler å bruke syn, lukt og smak som vurderingskriterier før man kaster mat.
1 måned siden
Rema og Kiwi har lansert en rekke nye produkter for airfryeren, med mål om å bringe amerikansk gatekjøkkenmat inn i norske hjem. Testen viser at Rema utmerker seg med sine friterte løkringer og chili cheese nuggets, som får svært gode tilbakemeldinger. Kiwi sine mozzarella sticks og fritert kylling vurderes også som gode alternativer, mens "Boneless Chicken" får svært dårlig kritikk. Mange av produktene er rimelige og gir en smak av amerikansk diner, men kvaliteten varierer betydelig. Testen gir et innblikk i hvilke produkter som leverer best resultat i airfryeren.
2 måneder siden
Kjendiskokk Kjartan Skjelde er aktuell med det nye programmet «Kjartan rydder opp – hjemme» på Viaplay, der han besøker kjendiser for å hjelpe dem med å finne matglede. Skjelde ble overrasket da han fant et kjøleskap fullt av Fjordland hos artisten TIX. Han undrer seg over at voksne mennesker spiser så mye ferdigmat, samtidig som statistikk viser at nordmenn konsumerer millioner av ferdigretter hvert år. Skjelde forteller at han måtte være forsiktig for å skape matglede hos deltakerne, og at han stort sett lyktes med dette. Første episode av serien er nå tilgjengelig på Viaplay.
4 måneder siden
Flere ribbeprodukter solgt som tynnribbe i butikker som Rema 1000 og Kiwi, viser seg å være sideflesk med lite bein, ifølge en sjekk utført av Nettavisen. TV 2-kokk Wenche Andersen kritiserer praksisen og mener det er villedende for forbrukerne. Produktet er merket som 'tynnribbe' med stor skrift, mens 'sideflesk' er oppgitt med liten skrift. Tradisjonelt skal tynnribbe ha mye bein og ikke inneholde kotelettkam. Det avsløres også at Nordfjords tynnribbe er tilsatt nesten fem prosent vann, også dette opplyst med liten skrift. Andersen understreker viktigheten av ærlig merking og at forbrukerne skal kunne stole på produsentene.
17 dager siden
Kronprins Haakons beslutning om å bli vegetarianer har skapt debatt. Kokk Jan Henrik Syversen er skuffet og mener det er trist for norske tradisjonsretter, og mener man heller bør fokusere på dyrevelferd. Tidligere landbruksminister Geir Pollestad (Sp) understreker at kostholdsvalg er personlig, men oppfordrer til å velge norske råvarer. Jenny Klinge (Sp) mener det er trist om kongelige ikke forstår norsk matproduksjon. Venstre-politiker Ingvild Thorsvik støtter kronprinsen og håper det kan inspirere andre til å redusere kjøttinntaket. Kongehusekspert Tove Taalesen roser kronprinsen for å være et godt eksempel, men påpeker hans privilegerte situasjon. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har også valgt å bli vegetarianere.
4 måneder siden
En test av pinnekjøtt har avdekket mugg i flere pakker, noe som er uvanlig. Mattilsynet anbefaler at pinnekjøtt med mugg kastes. Mugg oppstår ofte på grunn av små hull i emballasjen. Produsentene mener det er uflaks og ikke et utbredt problem. Forbrukere oppfordres til å sjekke pinnekjøttet før jul. Artikkelen gir også tips om valg av pinnekjøtt og bruk av ulike stykningsdeler for best smak.
19 dager siden
Kronprins Haakon bekreftet i 2023 at han er vegetarianer. Under et nylig statsbesøk ble det spekulert i om han fortsatt er det, da gjestene ble servert kjøttretter. Slottet har ikke kommentert saken, men kongehusekspert Tove Taalesen roser kronprinsen for hans engasjement for miljø og bærekraft. Hun påpeker at Slottet alltid tilpasser menyene for gjester med spesielle behov, og at kronprinsen er privilegert som har kokker som kan tilberede næringsrik vegetarmat. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er også vegetarianere.
4 måneder siden
God Morgen Norges Wenche Andersen mottar mange henvendelser om hamstret mat. Lavpriskjedene har julepriskrig, og Bunnpris har hatt stor suksess med tilbud på ribbe, smør, kaffe og risgrøt. Andersen advarer mot å hamstre for mye smør, da det kan bli harskt i fryseren. Hun anbefaler å pakke smør i fryseposer og eventuelt fryse det i terninger. Andersen minner om at det ikke lønner seg å kjøpe store kvanta om man ikke spiser det opp og oppfordrer til å være bevisst på hva man kjøper.