Artikkelen beskriver en humoristisk og frustrerende opplevelse med en moderne bil med talende GPS. Under en kjøretur begynner bilens stemme å oppføre seg merkelig, noe som fører til forvirring og irritasjon.
Forfatteren reflekterer over avhengigheten av teknologi og savner enklere tider med mer brukervennlige biler. Han føler seg overvåket av bilen og dens potensielle samarbeid med andre nettverk, og sliter med å betjene alle funksjonene under kjøring.
Han uttrykker et ønske om en bil som er enkel, pålitelig og lystrer.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg hvordan Tesla-eiere opplever et dilemma på grunn av Elon Musks kontroversielle oppførsel. Lavere etterspørsel og betenkeligheter blant eiere har ført til at noen vurderer å selge bilene sine. Samtidig velger andre å beholde dem for å motarbeide Musk ved å bruke bilene så lenge som mulig. Elbilforeningen understreker at Tesla-eiere ikke er ansvarlige for Musks handlinger. Artikkelforfatteren reflekterer over sin egen tidlige fascinasjon for Tesla og hvordan den har endret seg, og nevner en venn som har bestilt en sticker med en humoristisk kommentar om Musks oppførsel.
26 dager siden
Artikkelen omhandler irritasjonen mange føler rundt TPMS-systemet (Tyre Pressure Monitoring System) som overvåker dekktrykket i biler. Systemet ble påbudt i 2014 og skal hindre ulykker og redusere drivstofforbruk. Varsellampen tennes ofte etter hjulskift, grunnet trykkfall i dekkene under lagring. Kjøring med feil dekktrykk kan føre til økt dekkslitasje, redusert rekkevidde for elbiler og økt ulykkesrisiko. Tilbakestilling av varsellampen kan være komplisert og varierer mellom bilmodeller, noen ganger kreves verkstedbesøk.
3 måneder siden
Artikkelen beskriver en frustrasjon over langrenn i Lillehammer-regionen, der det oppleves som en konkurransepreget aktivitet med høye krav til teknikk og utstyr. Forfatteren føler seg utilpass i løypene, der mange tilsynelatende uanstrengt glir forbi. Det understrekes at langrenn er en viktig del av norsk kultur og historie, men forfatteren opplever det som vanskelig å mestre. Til tross for forsøk på å forbedre teknikken, vurderer forfatteren å gi opp langrenn.
4 dager siden
Nye jobbtitler erstatter tradisjonelle navn i Norge. Artikkelen utforsker endringene og forfatterens frustrasjon over språkjåleri.
4 måneder siden
Artikkelen reflekterer over hvordan teknologi som skal spare tid, ikke nødvendigvis gjør hverdagen enklere. Forfatteren trekker paralleller til en familie som tilbrakte et år i en fangsthytte på Spitsbergen, uten moderne teknologi. Der opplevde de en følelse av tid og tilstedeværelse, med dype samtaler og nærhet. De hadde tid til hverandre, uten avbrudd fra teknologi. Forfatteren spør hva som er målet med effektivisering og tidsbesparelse, og hva vi egentlig vil oppnå med all den ekstra tiden vi skaffer oss.
18 dager siden
Artikkelen utforsker det moderne presset om selvforbedring, forsterket av sosiale medier og algoritmer, og beskriver en følelse av å stå utenfor et «selvrealiseringstog». Overveldet av råd og forventninger om å optimalisere alle aspekter av livet, uttrykkes et savn etter en mer bekymringsløs tilværelse, fri fra konstant analyse og justering. Artikkelen konkluderer med at det er viktigere å akseptere seg selv, finne glede i hverdagen og stå i egne feil, enn å strebe etter et uoppnåelig ideal. Det handler om å kjenne seg selv, ikke å optimalisere seg selv.
21 dager siden
Artikkelen tar for seg irritasjonen over medpassasjerer som fører høylytte telefonsamtaler i kollektivtransport. Forfatteren beskriver hvordan hun ufrivillig blir kjent med detaljer fra fremmedes privatliv på bussen, og påpeker at mange busselskaper oppfordrer folk til å dempe seg. Mangelen på hensyn og utlevering av personlig informasjon i full offentlighet er et gjennomgående tema, og forfatteren stiller spørsmål ved hvorfor folk ikke bruker hodet og viser mer folkeskikk.
1 måned siden
Artikkelen reflekterer over overgangen til sommertid og stiller spørsmål ved Norges tendens til å skylde på EU for denne ordningen, og påpeker at mange EU-land ikke slavisk følger alle reguleringer. Sommertid, opprinnelig innført for å spare energi ved å utnytte dagslyset bedre, blir ironisk nok omtalt som en fattigmannstrøst, da det mer attraktive alternativet – å reise til varmere strøk om vinteren – er kostbart. Forfatteren anerkjenner frustrasjonen over å miste en times søvn og foreslår alternative perspektiver, som å se det som en slags tidsreise. Avslutningsvis ønskes leserne en god sommer.
21 dager siden
Isabelle Ringnes kritiserer Elon Musk for hans politiske engasjement og tilknytning til Donald Trump. Hun har valgt å beholde sin Tesla, men har markert sin distanse ved å sette på et klistremerke med teksten: «I bought this car before Elon went crazy». Ringnes mener Musk har endret seg og bevegd seg bort fra tidligere verdier og fokus på teknologi. Hun diskuterer også boikott av USA, men påpeker at det er vanskelig å unngå amerikansk teknologi i dagliglivet.
2 måneder siden
Artikkelforfatteren uttrykker sterk frustrasjon over strømprisene og føler seg lurt av politikerne. Han sammenligner situasjonen med å bli lurt i barndommen med fotballkort, der han utnyttet yngre elever. Til tross for løfter om stabile og billigere strømpriser etter utbygging av utenlandskabler og innføring av energipakker, opplever han stadig høyere regninger. Forfatteren kritiserer flytende strømpriser som er basert på spotprisen, og mener at forbrukerne ikke kan forhandle prisen. Han etterlyser politikere som tør å innrømme feil og be om unnskyldning for den førte strømpolitikken, og indikerer at han vil stemme på den som gjør det.
3 måneder siden
En ung skribent uttrykker sin frustrasjon over T-banekulturen, der passasjerer er oppslukt av mobiltelefonene sine og unngår kontakt med hverandre. Skribenten mener at denne avstanden symboliserer en frykt for fremmede og en manglende vilje til å dele seg selv med andre. I stedet for å være opptatt av skjermen, oppfordrer skribenten til å se opp, engasjere seg med omgivelsene og utføre små, vennlige handlinger. Skribenten ønsker å bryte med den konforme adferden og oppfordrer andre til å gjøre det samme, og inviterer til å sette seg ved siden av seg på T-banen.
3 måneder siden
Artikkelen tar for seg de vanlige utfordringene med nyttårsforsetter, og hvordan mange forsøker å endre for mye på en gang. Forfatteren beskriver humoristisk en rekke områder folk ønsker å forbedre, som trening, kosthold, sosiale relasjoner og medievaner. Det argumenteres for at det er vanskelig å oppnå store endringer, og at det kan være bedre å starte med små, enkle tiltak. Artikkelen diskuterer også et humoristisk dilemma rundt det å ta trappen eller heisen, før den konkluderer med at det er greit å gi opp de store forsettene, men at man kan klare å ta en spiseskje tran hver morgen.
1 måned siden
En Tesla-eier i Ringsaker opplevde en mystisk hendelse da bilens sensorsystem viste en menneskelignende figur ved siden av bilen. Kvinnen og hennes daværende kjæreste observerte at figuren beveget seg i forhold til hennes bevegelser rundt bilen, og de utelukker at det var et dyr eller en fysisk gjenstand. Tesla Owners Club spekulerer i om det kan skyldes lysbrytning, elektromagnetisk støy eller smuss på kameraet, mens Tesla Norge avstår fra å kommentere saken. En sjaman mener det kan være en sjel som ikke har funnet veien til en annen dimensjon.
17 dager siden
Artikkelen reflekterer over snømangel og en rekordvarm mars, og hvordan dette påvirker forventningene til påsken og hytteturer. Forfatteren trekker en parallell fra tidligere tiders hekseforfølgelser til dagens influensere som skaper dårlig stemning. Han beskriver hvordan påsken for mange nordmenn er knyttet til hytteturer og tradisjoner, men også til krim, som er så viktig at det vies spalteplass på Dagsrevyen. Forfatteren deler personlige minner om påskekrim på TV, spesielt serien med Adam Dalgliesh fra Scotland Yard.
3 dager siden
En russebussjåfør deler sin erfaring med overnattingsfasiliteter under russeperioden. Han sover i en kald garasje og uttrykker syrlig kritikk mot oppdragsgiverne.