En vitenskapelig test utført av Nofima har analysert smaken av 12 populære julebrusvarianter. Profesjonelle smakstestere vurderte brusene under kontrollerte forhold, med fokus på ti ulike smaker som frukt, krydder og emballasje.
Testen avslørte at flere av julebrusene hadde uvanlige smaker som såpe, plast og kuletyggis. Noen hadde også en sterk tuttifrutti-smak, mens andre hadde tydelige kryddersmaker som vanilje og nellik.
Hamar og Lillehammer sin lettvariant skilte seg ut med sterk kunstig søtsmak, mens Grans hadde mest emballasjesmak.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en test av uvanlige drikkevarer fra Vinmonopolet, inkludert akevitt med smak av popcorn, lutefisk og brunost, samt gin laget på juletrær. Et testpanel med vineksperter vurderte produktene og fant både positive og negative overraskelser. Lutefiskakevitten ble ansett som en nedtur, mens akevittlikøren og popcornakevitten fikk gode tilbakemeldinger. Testpanelet diskuterte også dessertvinens popularitet og foreslo serveringsforslag for de ulike produktene. Artikkelen gir også en beskrivelse av hvert produkt, inkludert ingredienser, pris og alkoholprosent, samt hvem de passer som gave til.
1 måned siden
En test av årets godterinyheter avdekker både positive og negative overraskelser. Testpanelet, bestående av en dessertkokk og en konditorlærling, vurderte produktene etter utseende, duft, konsistens og smak. KitKat Chunky Peanut butter og Freia Kvikk Lunsj med appelsin og havsalt utmerket seg positivt. Panelet etterlyste generelt mer salt i godteriet for å balansere sødmen og fremheve smakene. Flere av nyhetene viste seg å være kopier av eksisterende produkter, og noen skuffet på grunn av smak eller konsistens.
2 måneder siden
En fersk test av 11 nye frossenpizzaer viser at kvaliteten varierer sterkt. Et testpanel bestående av italienske restauranteiere og kokker har vurdert pizzaene. Panelet reagerer spesielt på den gjennomgående søte smaken i mange av pizzaene, og stiller spørsmål ved hvorfor produsentene tilsetter så mye sukker. To av pizzaene utmerker seg positivt med god smak og utseende, deriblant en pinsa-variant. Enkelte pizzaer med 'nduja-pølse får også god kritikk. Flere av pizzaene får kritikk for å være for søte, ha for lite topping og en ubalansert smak. Testpanelet etterlyser mer smak og karakter i flere av produktene.
4 måneder siden
En test av pinnekjøtt har avdekket mugg i flere pakker, noe som er uvanlig. Mattilsynet anbefaler at pinnekjøtt med mugg kastes. Mugg oppstår ofte på grunn av små hull i emballasjen. Produsentene mener det er uflaks og ikke et utbredt problem. Forbrukere oppfordres til å sjekke pinnekjøttet før jul. Artikkelen gir også tips om valg av pinnekjøtt og bruk av ulike stykningsdeler for best smak.
10 dager siden
Et panel av kokker har testet årets iskremnyheter fra Hennig-Olsen, Isbjørn is og Diplom-is. Testen avslører både positive overraskelser og skuffelser. Kokkene savnet mer nyskapning, men fremhevet samtidig flere gode kandidater. Blant favorittene finner vi Litago sjokolade og Big Deal peanøtt, mens Dream fløteis sitron stakk av med seieren takket være en perfekt kombinasjon av fløteis og syrlig sitrontrekk. Ananassplitt og Oreo-isen fikk derimot blandede tilbakemeldinger, hvor førstnevnte manglet tydelig smak og sistnevnte ble opplevd som tørr.
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
4 måneder siden
En test av 13 skibokser utført av ADAC viser store forskjeller i kvalitet og sikkerhet. De beste boksene, fra Audi, Thule og Mercedes, utmerket seg i kollisjonstester og var enkle å montere, men er også de dyreste. Flere rimeligere alternativer fikk også gode resultater. Testen avslørte at Mont Blanc, Calix og Biltema sine bokser sviktet i kollisjon, med stropper som røk og innhold som ble kastet ut. Eksperter advarer mot feil bruk, som for tung last og dårlig sikring av ski. Det er viktig å feste skiene godt og ikke overskride tillatt taklast for å unngå farlige situasjoner.
22 dager siden
Artikkelen tester Rema 1000s kyllingbacon og grønnsakspølser. Kyllingbaconet fra Solvinge overrasket positivt med en smak som ligner svinebacon, men med lavere fettinnhold. Grønnsakspølsene fra Nordfjord, som inneholder svinekjøtt, gulrot, blomkål og ost, ble også godt mottatt, spesielt av barn. Testerne konkluderte med at begge produktene er gode alternativer til tradisjonelle varianter. Grønnsakspølsene fremheves som et rimeligere og sunnere alternativ til vanlig ostegrill.
4 måneder siden
Nemko har testet ti ulike julebelysningsprodukter kjøpt fra den kinesiske nettbutikken Temu. Testene avdekket flere sikkerhetsrisikoer, spesielt knyttet til produkter som kobles direkte til stikkontakt. Laboratorieansvarlig Tore Ledaal advarer mot å kjøpe elektronikk fra slike nettbutikker, og påpeker at CE-merket ikke er en garanti for sikkerhet når det kommer fra utenlandske aktører. Selv om noen produkter drives av USB eller batteri, er det fortsatt bekymring for kvalitet og miljøskadelige stoffer. Temu har fjernet ett av de testede produktene fra sin plattform etter henvendelse fra Nettavisen, men hevder at de øvrige produktene oppfyller sertifiseringskravene.
4 måneder siden
En ny undersøkelse fra Norstat viser at nordmenn, dansker og svensker har ulike preferanser når det gjelder hva de setter mest pris på i julen. Nordmenn foretrekker julemiddagen som høydepunktet, med 52% oppslutning, mens danskene setter kos og hygge innendørs høyest, med 70% enighet. Svenskene prioriterer juletradisjoner som det viktigste. Undersøkelsen viser også at det er delte meninger blant folk i Trondheim om hva som er viktigst i julen, med preferanser som varierer fra ferie til julemat og tradisjoner.
1 måned siden
En ny kjeks vekker begeistring hos et testpanel, som mener den smaker som den savnede Dots-kjeksen. Produsenten avkrefter at det er Dots, men entusiasmen er stor. I tillegg relanserer Sætre Pepita-kjeks med ny innpakning, og Ballerina introduserer Skogsbær og Sjokovanilje, som tidligere het Blåbærlykke og Safari Sjokovanilje. Testpanelet, bestående av to ferske europamestere i konditori, har smakt på årets nyheter innen kjeks og kaker, og gir sin vurdering av produkter fra Aunt Mabels, Fox's, Mr. Brownie og Sætre. Ballerina Brownie får spesielt gode tilbakemeldinger og beskrives som en nostalgisk smaksopplevelse.
2 måneder siden
Artikkelen oppsummerer og vurderer nye yoghurtprodukter på markedet i 2025, inkludert kvarg fra Yoplait, Skyr i ulike smaker, og Synnøve proteinyoghurt. Yoplait kvarg roses for sin gode smak og konsistens, og trekkes frem som en vinner etterlengtet i Norge. Skyr jordbær og vannmelon får positiv omtale for god og balansert smak. Skyr fersken og pasjonsfrukt får derimot kritikk for å minne om energidrikk. Synnøve proteinyoghurt fremheves som et sunt alternativ med god vaniljesmak, men prisen trekkes frem som høy.
4 dager siden
Visste du at billig-potetgullet i butikken kan lages av din favorittprodusent? En artikkel avslører at Maarud produserer egne merkevarer for Rema 1000 og Coop.
4 måneder siden
Artikkelen utforsker julestemning gjennom ulike perspektiver. Den følger Asgeir, en artist som mistet julestemningen, men fant den tilbake med familie. Barn i en barnehage beskriver julen som koselig med gaver og nissen. En undersøkelse viser at kvinner opplever julestemning sterkere enn menn, og at julemat, familie og pynt er viktig. Liza starter juleforberedelsene tidlig, og understreker at julen handler om tradisjoner og samvær. Artikkelen konkluderer med at julestemning er individuelt og at det viktigste er å slappe av og være sammen.
3 måneder siden
En dansk studie har undersøkt ti ulike plantedrikker og funnet at varmebehandling reduserer proteinkvaliteten sammenlignet med kumelk. Behandlingen fører til lavere innhold av essensielle aminosyrer og øker skadelige proteiner. Studien fant også det kreftfremkallende stoffet akrylamid i fire av drikkene, noe forskerne ble overrasket over. Akrylamid kan dannes når råvarene ristes. Forskerne understreker at plantedrikker kan inngå i et variert kosthold, men at man må sørge for å få dekket proteinbehovet fra andre matvarer. De påpeker at det er helheten i kostholdet som er viktig.