En ny kjeks vekker begeistring hos et testpanel, som mener den smaker som den savnede Dots-kjeksen. Produsenten avkrefter at det er Dots, men entusiasmen er stor.
I tillegg relanserer Sætre Pepita-kjeks med ny innpakning, og Ballerina introduserer Skogsbær og Sjokovanilje, som tidligere het Blåbærlykke og Safari Sjokovanilje. Testpanelet, bestående av to ferske europamestere i konditori, har smakt på årets nyheter innen kjeks og kaker, og gir sin vurdering av produkter fra Aunt Mabels, Fox's, Mr.
Brownie og Sætre. Ballerina Brownie får spesielt gode tilbakemeldinger og beskrives som en nostalgisk smaksopplevelse.
Ingen kommentarer ennå. Vær den første til å kommentere!
1 måned siden
En test av årets godterinyheter avdekker både positive og negative overraskelser. Testpanelet, bestående av en dessertkokk og en konditorlærling, vurderte produktene etter utseende, duft, konsistens og smak. KitKat Chunky Peanut butter og Freia Kvikk Lunsj med appelsin og havsalt utmerket seg positivt. Panelet etterlyste generelt mer salt i godteriet for å balansere sødmen og fremheve smakene. Flere av nyhetene viste seg å være kopier av eksisterende produkter, og noen skuffet på grunn av smak eller konsistens.
10 dager siden
Et panel av kokker har testet årets iskremnyheter fra Hennig-Olsen, Isbjørn is og Diplom-is. Testen avslører både positive overraskelser og skuffelser. Kokkene savnet mer nyskapning, men fremhevet samtidig flere gode kandidater. Blant favorittene finner vi Litago sjokolade og Big Deal peanøtt, mens Dream fløteis sitron stakk av med seieren takket være en perfekt kombinasjon av fløteis og syrlig sitrontrekk. Ananassplitt og Oreo-isen fikk derimot blandede tilbakemeldinger, hvor førstnevnte manglet tydelig smak og sistnevnte ble opplevd som tørr.
1 måned siden
En populær TikTok-trend med Dubai-sjokolade har ført til stor etterspørsel i Haugesund. Lutchfood har lansert en cookie-variant som er svært populær. To journalister fra Haugesunds Avis har testet cookien. Morten Asbjørnsen ga den terningkast 2 og uttrykte at han ikke forstår hypen. Roar Eskild Jacobsen ga den terningkast 3 og ser et potensial.
2 måneder siden
Artikkelen tester et utvalg av nye matvarer i butikk, inkludert yoghurt, middagsretter og chips. Mango sticky rice og Tulip slow cooked indrefilet får gode anmeldelser for smak og enkel tilberedning. Hjemmekebab-settet overrasker positivt med god smak. Vårrullene får derimot dårlig kritikk for smak og konsistens. Testpanelet er heller ikke imponert over de nye chipstypene fra Maarud og Frostachips. Artikkelen varsler kommende tester av drikke, kjeks, is og godteri.
4 måneder siden
Artikkelen omhandler en test av uvanlige drikkevarer fra Vinmonopolet, inkludert akevitt med smak av popcorn, lutefisk og brunost, samt gin laget på juletrær. Et testpanel med vineksperter vurderte produktene og fant både positive og negative overraskelser. Lutefiskakevitten ble ansett som en nedtur, mens akevittlikøren og popcornakevitten fikk gode tilbakemeldinger. Testpanelet diskuterte også dessertvinens popularitet og foreslo serveringsforslag for de ulike produktene. Artikkelen gir også en beskrivelse av hvert produkt, inkludert ingredienser, pris og alkoholprosent, samt hvem de passer som gave til.
2 måneder siden
En fersk test av 11 nye frossenpizzaer viser at kvaliteten varierer sterkt. Et testpanel bestående av italienske restauranteiere og kokker har vurdert pizzaene. Panelet reagerer spesielt på den gjennomgående søte smaken i mange av pizzaene, og stiller spørsmål ved hvorfor produsentene tilsetter så mye sukker. To av pizzaene utmerker seg positivt med god smak og utseende, deriblant en pinsa-variant. Enkelte pizzaer med 'nduja-pølse får også god kritikk. Flere av pizzaene får kritikk for å være for søte, ha for lite topping og en ubalansert smak. Testpanelet etterlyser mer smak og karakter i flere av produktene.
2 måneder siden
Coca-Cola har annonsert en ny smak, Orange Cream, som skal lanseres i USA og Canada. Smaken, som kombinerer appelsin og vanilje, har skapt debatt på internett. Noen brukere uttrykker begeistring og nostalgi, og sammenligner den med tidligere Coca-Cola-varianter. Andre er derimot skeptiske og negative til den nye smaken. Coca-Cola Norge har bekreftet at de ikke har planer om å lansere Orange Cream i Norge. Lanseringen føyer seg inn i rekken av kreative smaksvarianter fra både Coca-Cola, Fanta og Pepsi, som alle har eksperimentert med uvanlige smaker for å tiltrekke seg forbrukere.
2 måneder siden
Artikkelen oppsummerer og vurderer nye yoghurtprodukter på markedet i 2025, inkludert kvarg fra Yoplait, Skyr i ulike smaker, og Synnøve proteinyoghurt. Yoplait kvarg roses for sin gode smak og konsistens, og trekkes frem som en vinner etterlengtet i Norge. Skyr jordbær og vannmelon får positiv omtale for god og balansert smak. Skyr fersken og pasjonsfrukt får derimot kritikk for å minne om energidrikk. Synnøve proteinyoghurt fremheves som et sunt alternativ med god vaniljesmak, men prisen trekkes frem som høy.
2 måneder siden
Kavli har lansert en ny ostedipp med 35 prosent cheddar, noe som får ros fra Gladkokken Jan Henrik Syversen. Tidligere undersøkelser har avdekket lav osteandel i flere lignende produkter. DinSide gjennomførte en blindtest hvor Kavlis nye dipp ble sammenlignet med Santa Marias klassiker, med Gladkokken som smakspanel. Til tross for det høye ostinnholdet, foretrakk Gladkokken smaken av Santa Marias dipp, da Kavlis variant hadde en antydning av tubeostsmak. Han foreslår å tilføre jalapeno og salt for å forbedre smaken, og påpeker at oppvarming kan forbedre både smak og konsistens.
22 dager siden
Artikkelen tester Rema 1000s kyllingbacon og grønnsakspølser. Kyllingbaconet fra Solvinge overrasket positivt med en smak som ligner svinebacon, men med lavere fettinnhold. Grønnsakspølsene fra Nordfjord, som inneholder svinekjøtt, gulrot, blomkål og ost, ble også godt mottatt, spesielt av barn. Testerne konkluderte med at begge produktene er gode alternativer til tradisjonelle varianter. Grønnsakspølsene fremheves som et rimeligere og sunnere alternativ til vanlig ostegrill.
1 måned siden
Lerum og Brynild lanserer sukkerfri saft med godteri-inspirerte smaker som Gomp, Seigmenn og Stupedama. Spesielt Stupedama-smaken har vakt oppsikt, med beskrivelser som spenner fra hostesaft til Jägermeister. Dette følger trenden med godteri-saft, der Fun Light (Orkla) var tidlig ute og planlegger nye smaker til sommeren. Smågodtsaften har vært en salgssuksess, men er kun tilgjengelig i en begrenset periode.
3 måneder siden
Freia lanserer en ny melkesjokolade med Kvikk Lunsj, appelsin og havsalt, og bryter med tradisjonelle lanseringsvinduer. Den nye sjokoladen kombinerer smaker som er sterkt knyttet til påske. Kvikk Lunsj, som er en populær tursjokolade, ble opprinnelig lansert i 1937, men var en fiasko inntil den ble relansert med lysere sjokolade. Nordmenn spiser i gjennomsnitt ni Kvikk Lunsj-sjokolader i året, hvorav tre konsumeres i påsken. Det har vært spekulasjoner om Kvikk Lunsj er inspirert av KitKat, men en EU-dom i 2018 bekreftet at Kvikk Lunsj kan fortsette å selge sin sjokolade.
1 måned siden
Rema og Kiwi har lansert en rekke nye produkter for airfryeren, med mål om å bringe amerikansk gatekjøkkenmat inn i norske hjem. Testen viser at Rema utmerker seg med sine friterte løkringer og chili cheese nuggets, som får svært gode tilbakemeldinger. Kiwi sine mozzarella sticks og fritert kylling vurderes også som gode alternativer, mens "Boneless Chicken" får svært dårlig kritikk. Mange av produktene er rimelige og gir en smak av amerikansk diner, men kvaliteten varierer betydelig. Testen gir et innblikk i hvilke produkter som leverer best resultat i airfryeren.
12 dager siden
Artikkelen omhandler Kvikk Lunsjs historie, popularitet og utfordringer. Introdusert i 1937, ble Kvikk Lunsj raskt en favoritt blant nordmenn, spesielt i påsken. Sjokoladen overlevde en potensiell utryddelse etter en juridisk kamp med Nestlé, som Freia vant i EU-domstolen i 2018. Nå står Kvikk Lunsj overfor ny konkurranse fra Kit Kat, som ble lansert i Norge i februar. Produksjonen av Kvikk Lunsj er enorm, særlig før påsken, og den har en unik plass i mange nordmenns hjerter som en ekte nasjonalskatt.
3 måneder siden
Grandiosa Hjertepizza, en 'limited edition'-variant, avsluttes i februar 2025. Produktet skulle opprinnelig vært solgt ut september, men ble forlenget på grunn av popularitet. Den italienske pizzakokken Alain Rodriguez foretrakk hjertepizzaen fremfor originalen i en test. Samtidig lanserer Freia en ny Melkesjokolade med påskesmak. Orkla Foods bekrefter at hjertepizzaen vil være tilgjengelig i butikkene frem til uke 8.